Gündem Bu evi cinler mi yakıyor?

Bu evi cinler mi yakıyor?

Paylaş
Bu evi cinler mi yakıyor?

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Erkekli köyünde ikamet eden İncekara ailesinin 6 kez evi, 2 kez tandırlığı ve 3 kez de odunluğu yandı

Köyde sürekli evi yanan İncekara ailesi, Sorgun'a göç etmek zorunda kaldı. Ancak İncekara ailesinin evi ilçede yine yanmaya devam etti. Odalara su kovası koyup, geceleri oğlu ile dönüşümlü nöbet tuttuğunu da belirten İncekara ailesi, çaresiz kaldığını belirtti.

Yaklaşık 2 yıldır evinin sürekli olarak esrarengiz bir şekilde yandığını iddia eden aile reisi 58 yaşındaki Mevlüt İncekara çaresiz kaldığını söyledi. İncekara, ev içerisinde aldıkları bütün önlemlere rağmen esrarengiz yangının önüne geçemediklerini belirterek yetkililerden yardım çağrısına çözüm getirilemediğinden yakındı.

SU BİDONLARIYLA NÖBET TUTUYORLAR

Köydeki evlerinin sürekli olarak yandığını, bu yüzden Sorgun'a göç ettiklerini belirten aile reisi Mevlüt İncekara, "Yangından kaçmak için Sorgun'a göç ettik. Ancak yangın bizi burada da bırakmadı. Evimin her yerinde esrarengiz bir şekilde yangın çıkıyor. Çıkan yangınlarda evimin bütün eşyaları yandı. Ne kadar önlem alsak da bir türlü bu yangınla başa çıkamıyoruz." dedi.

Evini cinlerin yaktığını iddia eden aile reisi Mevlüt İncekara, yaşanan yangın olayları karşısında adeta şok olduğunu söyledi. İncekara, "Şimdiye kadar evim bilmediğimiz nedenlerden dolayı defalarca yandı. Önceleri elektrik kontağından şüphelendik. Evimin tüm elektriklerini kestim, yine de yanmaya başladı" diye konuştu.

Halit YILMAZ SORGUN/YOZGAT (DHA)