Spor 'Bu Fener süper'

'Bu Fener süper'

Paylaş
'Bu Fener süper'

Fenerbahçe'nin yıldızı Alex, takımın ilk yarıda çok iyi bir performans sergilediğini söyledi

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, takım olarak iyi bir ilk yarı geçirdiklerine inandığını söyledi. Brezilyalı futbolcu, FBTV’ye yaptığı ilk yarı değerlendirmesinde, sezona galibiyet serisi rekoruyla başladıklarını, ardından ise düşüş yaşadıklarını kaydederken, “Hedefimiz özellikle ligin ilk yarısını zirvede bitirmekti. Hem ligde hem Avrupa’da hem de Türkiye Kupası’nda zirvede olduğumuza göre, sezonun ilk yarısı olumlu geçti diyebiliriz” dedi.

Brezilyalı oyuncu, sezonun ilk yarısında unutamadığı anlar için, ezeli rakipleri Galatasaray’la oynadıkları derbi mücadelesini gösterdi. Alex, “Hafta içerisinde ben bir şanssızlık yaşamıştım. Bileğim kötü bir şekilde şişmişti. Fakat ben belirli bir süre geçtikten sonra derbide oynayabileceğimi düşünmeye başladım.

Her ne kadar sizler bileğimi şişmiş halde görünce karamsarlığa kapılsanız da bünyemin nasıl tepkiler vereceğini iyi bildiğim için bu karşılaşmada bir şekilde takıma yardımcı olabileceğimi düşünüyordum.

Sonuç olarak da Galatasaray maçında hem kendi adıma hem de takımım adına güzel bir maç çıkarmayı başarabildim. Roberto Carlos ve Vederson’la birlikte geliştirdiğimiz atak sonrası attığımız gol benim için unutulmazdı” yorumunu yaptı.

Süper Lig’in ikinci yarısında fikstür avantajına sahip olduklarını da dile getiren Fenerbahçe Kaptanı, “Ama biz futbolcular olarak bu avantajı pratiğe çevirmeliyiz. Çünkü ilk yarıya baktığımız zaman, Kasımpaşa maçına kadar kendi evimizde aldığımız galibiyetler var. Gayet güzel bir performans sergiledik. Şampiyonluğu hedefleyen takım böyle bir performans sergilemek, aynı zamanda deplasmandaki maçlarda da galibiyet elde etmek zorunda” diye konuştu.

LİLLE GÜÇLÜ ANCAK...
UEFA Avrupa Ligi’ndeki performanslarını değerlendiren Alex, 2. turdaki rakipleri Lille’i düşünmek için de erken olduğunu savundu ve şöyle konuştu: “Fransa liginde oynayan bazı arkadaşlarım var. Onlarla yaptığım görüşmelerde, Lille ekibinin ne kadar kaliteli, atak yapmayı düşünen, rakip kalede etkili olan bir takım olduğunu ve özellikle ileri uç oyuncularının çok etkili olduğunu bana söylediler.

Güçlü bir ekiple karşılaşacağımız belli. Fakat bizim bu maçı düşünmemiz için daha çok erken. Çünkü ocak ayında oynayacağımız kupa maçlarımız var. O dönemde ayrıca hazırlık çalışmaları da yapacağız. Bunların hepsi elbette ki Lille maçının sonucuna etki edecektir.

Kadıköy’de oynayacağımız ikinci maç sonucu belirleyecek, ama orada da bir şekilde turu geçmek için iyi bir şans yakalamalıyız. Eğer ilk maçta avantajlı bir skor alabilirsek, Kadıköy’de de etkili oluruz. Lille’in güçlü bir ekip olduğunu biliyoruz ve saygı duyuyoruz. Fakat biz de güçlüyüz.”

3

Haberin Devamı