Beden Sağlığı Bu festival ruhunuzu yenileyecek

Bu festival ruhunuzu yenileyecek

Paylaş
Bu festival ruhunuzu yenileyecek

Doğal ve sağlıklı yaşam alanında ülkemizin ilk ve tek organizasyonu olan NATUREL Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali ile Beyinden Bilince Yolculuk Konferansları İstanbul'da başladı

Beden-zihin-ruh dengesi içerisinde doğal ve sağlıklı bir yaşamın kapılarının aralandığı, beyin ve zihnin işleyişiyle bilinçli yaşam temalarının ele alındığı "Naturel Beden Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali" ile "Beyinden Bilince Yolculuk Konferansları" İstanbul'da başladı.

Haberin Devamı

Gayrettepe Sürmeli Otel'de Festiva Organizasyon’un ev sahipliğinde 19 Nisan Pazar gününe dek sürecek olan festival, bu yıl önemli etkinliklere sahne olacak. Festivalin ilk günü Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Selim Özkök "Yaşam Boyu Şiddet ve Holistik Tıbbi Yaklaşım" başlıklı bir konferans verdi. Prof. Dr. Özkök, şiddet kavramını tüm yönleriyle irdelediği konuşmasında, özellikle aile içi şiddete ve bunun nedenlerine değindi.

DOĞAL VE SAĞLIKLI YAŞAMA DAİR HER ŞEY

16 yıldır gerçekleştirilen Naturel Beden Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali'nde doğal ve sağlıklı yaşam temasının geniş yelpazesinde; tamamlayıcı tıp, kişisel gelişim, sağlıklı beslenme gibi çeşitli konular uzmanlar tarafından işleniyor.

Haberin Devamı

Festivalde; Hakan Mengüç "Pozitif Yaşam ve Stres", Dr. Ender Saraç "Çocuklar için Sağlıklı, Lezzetli ve Şişmanlatmayan Beslenme", Prof. Dr. Gülay Hergenç "Bitkiler ve Sağlığımız", Doç. Dr. Mehmet Gürsel "Elektromanyetik Bombardıman ve Bina Biyolojisi", Ertuğrul Akbay “Doğal ve Katkısız Bitkilerle Genç Kalmamın Sırrı”, Rafet Gökhan Ayyüce ise "Anadolu Numerolojisi ile Markaların ve Yer Adlarının Analizi" konulu konuşma yapacaklar.

Festivalde, Müzikolog Doç. Dr. Züleyha Abdullayeva tarafından piyano eşliğinde "Müzikle Nefes" ve "Müzikle Terapi" başlıklı interaktif çalışmalar gerçekleştirilecek. Workshoplarda ise "Meditatif Dans", "Kendimle Buluşma", "Sarkaç Kullanımı", "Nefs İlmi" gibi çeşitli konular işleniyor. Etkinlikler arasında ayrıca Danimarka’dan J.K.Cirsten Gulstad'ın "Gong Play” çalışması, Yasemin Çatalkaya ile "Pratik Yoga Egzersizleri", EnfesNefes ile gün boyu yarımşar saatlik "Niyetin Frekansı” (Intentional Frequencies) seansları, Brahma Kumaris Derneği ile "Erdem Falı" (Virtuescope) ve kitap imza saatleri yer alıyor.

BEYİNDEN BİLİNCE KISA BİR YOLCULUK

Festivalle eş zamanlı olarak b.aşlayan ve 5'inci yılına giren Beyinden Bilince Yolculuk konferanslarında ise; nöroloji, psikiyatri, tıp, psikoloji, biyokimya gibi çeşitli bilim dallarından ve kişisel gelişim alanından uzmanlar, beyin ve zihnin işleyişini ve bilincin doğasını anlatan konuşmaları ile yer alıyorlar.

Haberin Devamı

Programda Prof. Dr. Nezih Hekim "Kadın ve Erkek Beyni Birbirinden Farklıdır", Prof. Dr. Kemal Nuri Özerkan "Bilinç Halleri ve Hipnoz", İlkay Sevgi Temizalp "Bilincin Yolu", Doç. Dr. Haluk Berkmen "Evrenin Sistemi ve İnsan Yapısı", Doç. Dr. Şafak Nakajima "Doğal Ruhsal Sağlık ve Pozitif Psikoloji", İllüzyon Milli Takım Kaptanı Psikolog Dr. Özlen Tuncer ise "Mentalist Gözüyle Beynin Sırları" konuşmaları ile yer alıyor. 19 Nisan Pazar'a kadar sürecek olan festival saat 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Festival Programı için:

festivaistanbul.com/index.asp?sayfaid=25