Yaşam Bu film Almanya'yı karıştırdı

Bu film Almanya'yı karıştırdı

Paylaş
Bu film Almanya'yı karıştırdı

Almanya 1. Televizyon kanalı olarakta bilinen ARD'de gösterilen ve Alman milli futbolcuların yarısının homoseksüel, hatta teknik heyette homoseksüel sözlerinin geçtiği "Olay Yeri"(Tatort) krimi filmine Oliver Bierhoff tepkisi

Alman Futbol Federasyonu Menajeri Oliver Bierhoff, Almanya Milli Futbol Takımı'nın filmde kötü emellere alet edildiğini belirterek "Filmde Alman Milli Takımının imajı zedelenmekte. Bu bizim için korkunç" dedi.

Haberin Devamı

Gençlerimize kötü örnek oldu

Avrupa Şampiyonası Grup elemelerinde Kazakistan ile oynayacakları karşılaşmaya hazırlanan Almanya A milli Takım Kampında Alman Medyasına konuşan Oliver Bierhoff "Ben bu film tasvip etmedim. Zira Ahlaki morala darbe vurarak kötü örnek oldu ve oluyor da. Gazetelerde ve internet sayfalarında bu filmdeki homoseksüel konusunu ön plana çıkaran gençlerin birbirleriyle anonim küfürleşmelerine kadar götürdüğünü görmek çok üzücü. Zira film denetlenmeden gösterilmesi korkunç bir boyuta ulaşıyor, çünkü gençler arasındaki yorumlarıda internet sayfalarında denetlemek zaten imkansız" diye açıklama yaptı.

Çalışma grubu oluşturulacak

Alman Milli Futbol Takımı'nın bu olaya karıştırılmasını ve dolayısıyla kötüye kullanılmasına çok üzüldüğünü ve çok kızdığını dile getiren Bierhoff "bu durum ilerki günlerde hep önümüze çıkacak. Ben ailemize doğru yapılan bir saldırı olarak düşünüyorum. Yani Alman Futbol Federasyonu ailesi bünyesindeki herkese yönelik saldırıdır. Buda beni çok kızdırıyor" dedi. Alman Futbol Federasyonu (DFB) olarak bu filmde olsa gösterilen kötü imaja karşı bir çalışma grubu oluşturulacağını vurgulayan Oliver Bierhoff "DFB Başkanı yönetimindeki bu çalışma grubuyla bu durumda neler yapılabileceğini. nasıl karşı gelinebileceğini ve böyle bir durumun çıkmaması için araştırıp ona göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Futbolcunun seksüel düşüncesi ilgilendirmez

Öte yandan 'Olay Yeri' film serisinin hayranı olduğunu belirten Alman Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Theo Zwanziger "Bu filmde gerçeklerin çok üstüne çıkılmasını doğru bulmuyorum. Burada filmi yapanlar başkalarını kıracak ön yargılardan uzak durması ve başkalarına saygı göstermesi gerekirdi. Biz Allman Milli TAkımı'ndaki tüm futbolcularla birlikte ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı birlikte mücadele ettiğimizi her zaman gösteriyoruz. Ayrıca Milli takım bünyesindeki bir veya birkaç futbolcunun hangi seksüel yapıda ve düşüncede olması beni hiç ilgilendirmez. Herkesin bu düşüncesine saygılı olunması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Filmde ne olmuştu?

Harald Göckeritz'in yazdığı ve yönetmenliğini Nils Willbrandt'ın yaptığı filmde Alman Bundesliga'da oynayan Alman milli bir futbolcunun öldürülmesi konusu işleniyor. Filmde homoseksüel Alman milli futbolcunun önemli bir maç sonrası ölümünü ve katillerini araştıran komiserin sorguladığı futbolculardan birisinin "Alman milli takımında forma giyen futbolcuların yarısı homoseksüel. Hatta Teknik Heyet'in çoğuda homoseksüel." diye açıklama yapmıştı.

İsa DEVEÇEKEN, FRANKFURT-DHA