Volkan Aliakar BU FIRTINA DİNMEZ
HABERİ PAYLAŞ

BU FIRTINA DİNMEZ

Haberin Devamı

Şenol Güneş önderliğinde hedefine doğru yelken açan Bordo-Mavililer her geçen gün özlenen Trabzonspor’a bir adım daha yaklaşıyor... Geçen sezon önce Türkiye Kupası sonra da Süper Lig şampiyonluğunu elinden alarak “Fenerbahçe’nin belalısı” haline gelen Bordo- Mavililer, yeni sezona da Sarı-Lacivertliler’in korkulu rüyası olarak başladı.

Avni Aker Stadı’nı dolduran taraftarlarının önünde ilk kez sahne alan Karadeniz ekibi oyunun daha ilk dakikalarından itibaren Kanarya’yı sürklase edip, art arda pozisyonlar buldu. Kaptan Yattara’nın gerçek kimliğine kavuşması Trabzonspor’un bu performansında en önemli etkendi.
Bir anda iki farklı üstünlüğü yakalayan Bordo-Mavililer’in skoru daha da artırması beklenirken, Fenerbançe’de Stoch’un oyuna girmesi dengelerin değişmesine neden oldu. Bu dakikadan itibaren heyecan iyice doruğa çıktı hem Avni Aker Stadı’nda olanlar hem de televizyon başındakiler karşılaşmayı nefeslerini tutarak takip etti. İlk yarının 3-2’lik skoru da müthiş maçın özetiydi adeta...

Karadeniz fırtınası ikinci 45 dakikaya da lakabı gibi girdi. Ancak son haftaların formda golcüsü Teofilo altı pastan kaçırdığı golle taraftarların “Eyvah! Eski günlerine döndü” yorumunu yapmasına neden oldu.
Bu pozisyonun ardından kaptan Yattara da aynı bölgeden Teofilo’ya özenince tabela değişmedi. Colman’ın penaltısında genç kaleci Mert Günük’un kurtarışı Trabzonspor’un farklı galibiyete uzanmasını engelleyen bir diğer faktördü.
Böyle bir galibiyet Liverpool ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi karşılaşması öncesi Trabzon’a büyük moral oldu. Şimdi herkes İngiltere’de güçlü rakibiyle dişe diş mücadele eden Bordo-Mavililer’den büyük bir zafer daha bekliyor.
Şenol Güneş ve talebeleri bunu başaracak güçte. Ama bu sefer Fenerbahçe karşısında kaçırdıkları fırsatlar mutlaka gol olarak neticelenmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder