Türkiye (Son Dakika) Bu fotoğrafa bin lira ceza kesildi

Bu fotoğrafa bin lira ceza kesildi

Paylaş
Bu fotoğrafa bin lira ceza kesildi

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından avlanmış tavşan ile tüfekli bir fotoğraf paylaşan 25 yaşındaki Hakan Topaloğlu'na bin lira para cezası kesildi. Tavşanı kendisinin avlamadığını söyleyen Topaloğlu, cezaya itiraz edeceğini söyledi

Bayramiç'te cep telefonu ve elektronik eşya satan dükkanı bulunan 25 yaşındaki Hakan Topaloğlu, bir süre önce ailesinin köyü olan ilçeye bağlı Tongurlu'ya gitti. Köyde karşılaştığı avcıların tüfeğini ve avladıkları tavşanı alıp hatıra fotoğrafı çektirdiğini söyleyen Topaloğlu, o anı sosyal medyadaki hesabından paylaştı.

KARARA İTİRAZ EDECEK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürlüğü yetkilileri, fotoğrafı ihbar kabul ederek Topaloğlu hakkında 4015 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereği avcılık belgesi ve avlanma izni olmadan avlandığı gerekçesiyle bin lira idari para cezası kesti. Ceza, Topaloğlu'na telefonla tebliğ edildi. Makbuz da bir süre sonra adresine gönderildi. Başlangıçta olayı arkadaşlarının bir şakası sandığını, resmi evrakın adresine gelmesiyle gerçeği anladığını söyleyen Topaloğlu, paylaşımı için pişman oldu. Tavşanı kendisinin avlamadığını kaydeden Topaloğlu, karara itiraz edeceğini belirtti.

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

Haberin Devamı