Dünya Bu fotoğrafın intikamını kardeşleri aldı

Bu fotoğrafın intikamını kardeşleri aldı

Paylaş
Bu fotoğrafın intikamını kardeşleri aldı

İran “Cundullah'ı bitirdik” mesajı vermek için Abdulmalik Rigi'nin darağacında fotoğrafını yayınlamıştı. Abdulmalik Rigi'nin kardeşleri bu fotoğrafın intikamını almak için intihar bombacısı oldu

Camiye saldırdılar

Haberin Devamı

Şiilerin ağırlıkta olduğu İran’da faaliyet gösteren Sünni terör örgütü Cundullah’ın (Allah’ın Ordusu) lideri Abdulmalik Rigi (31), 23 Şubat’ta yakalanmış, 20 Haziran’da İran’ın başkenti Tahran’da idam edilmişti.

İran hükümeti “Cundullah’ı bitirdik” mesajı vermek için Abdulmalik Rigi’nin darağacına asılmış fotoğrafını yayınlamıştı. Fakat fotoğrafın etkisi beklenenden farklı oldu. Cundullah, bu fotoğrafın intikamını almak için Tahran’daki bir Şii camisine önceki gün intihar saldırısı düzenledi.

Art arda patlattılar

İntihar bombacıları ise Abdulmalik Rigi’nin kardeşi olan Abdulbasit ve Muhammed Rigi’ydi. Önce Abdulmalik Rigi kendini havaya uçurdu. Ardından çevredekiler yaralılara yardım etmek için koşturduğu sırada Muhammed Rigi de üzerindeki bombayı patlattı.

Haberin Devamı

Saldırıda aralarında Devrim Muhafızları’nın da olduğu 27 kişi öldü, 11’i ağır 270 kişi de yaralandı. Saldırının ardından Cundullah, intihar bombacıları Abdulbasit ve Muhammed Rigi’nin üzerlerinde patlayıcılarla çekilmiş görüntülerini yayınlayıp “İntikamımızı aldık” mesajı verdi.