Spor Bu 'gol', Kupa'ya damga vuracak

Bu 'gol', Kupa'ya damga vuracak

Paylaş
Bu 'gol', Kupa'ya damga vuracak

Kupa'nın en tempolu maçında Almanlar ve İngilizler kıyasıya kapışıyor. Maçta İngiltere'nin verilmeyen golü ortalığı karıştıracak gibi...

2010 Dünya Kupası ikinci turunda Almanya ve İngiltere karşılaşıyor... Güney Afrika'da devam eden turnuvada belki de en tempolu maç oynanıyor ve Almanlar 4-1 önde gidiyor...

Haberin Devamı

BU POZİSYON KUPAYA DAMGASINI VURUR

39'uncu dakikada İngiltere ikinci golü attı ama hakem vermedi. Lampard'ın ceza yayı üzerinden yaptığı lık aşırma vuruş direğe çarpıp çizginin neredeyse 30 santimetre içerisine düştü ama yan hakem 'devam' dedi. İngilizler gol sevinci yaşarken, hakemin devam kararıyla adeta şoke oldular.

Bloemfontein'daki 45 bin seyirci kapasiteli Free State Stadı'ndaki maçın 38. dakikasında Lampard uzaktan çok sert vurdu. Üst direğe çarpan top kalenin içine düştü. Ancak karşılaşmanın hakemi Jorge Larrionda, golü vermedi ve oyunu devam ettirdi.

1966 FİNALİNDE DE AYNISI OLMUŞTU

1966 yılında İngiltere'de düzenlenen Dünya Kupası'nda finale İngiltere ve Almanya yükselmişti. Normal süresi 2-2 biten karşılaşma uzatmalara gitmiş, İngiliz Futbolcu Geoff Hurst'un 98. dakikadaki vuruşu önce üst direğe ardından yere çarpmış ve çizgiyi geçmemişti. Ancak final maçının hakemi Tefik Bakhramov golü vererek yıllar boyunca tartışılacak bir karara imza atmıştı. Ardından bir kez daha sahneye çıkan Hurst, durumu 4-2'ye getirerek, hat trick yapmıştı. Bu skandal kararla İngiltere tarihindeki tek dünya kupasını kazandı. Ancak bugün ise bu kez de İngilizlerin tartışmalı golü Uruguaylı hakem tarafından verilmedi.

MAÇIN GOLLERİ

Miroslav Klose’nin 20. dakikada attığı golle Almanya 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

32'nci dakikada Almanya, İngiltere karşısında Lukas Podolski’nin golüyle farkı ikiledi

İngiltere ise, Almanya karşısında Matthew Upson’ın 37. dakikada attığı golle durumu 2-1’e getirdi.

MAÇTA İKİNCİ YARI...

67'nci dakikada Mueller'in attığı golle Almanya skoru 3-1 yaptı

69'uncu dakikada Mueller, Mesut Özil'in mükemmel asistiyle bir gol daha atarak skoru 4-1'e getirdi