Siyaset Bu görüntüler tasarı erteletti
Paylaş
Bu görüntüler tasarı erteletti

Taş atan çocuklara yönelik yeni düzenlemeleri içeren tasarının Adalet Komisyonu'ndaki görüşmeleri ertelendi

Perşembe günü komisyonda ele alınması beklenen ‘taş atan çocukların durumuyla ilgili tasarı’ Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminin devreye girmesiyle, süresiz olarak ertelendi.

Erteleme gerekçesi resmen açıklanmamış olmakla birlikte, Güneydoğu Anadolu bölgesi ağırlıklı sokak eylemlerine işaret ediliyor. Söz konusu gösterilerde de yine çocukların öne çıkarılması Başkent’te rahatsızlık yarattı.

Çocukları kapsayan bu düzenleme, hükümetin açılım süreci kapsamındaki somut adımlardan biriydi. Tasarıya göre gösterilerde polise taş attıkları için hapis istemi ile yargılanan çocukların davaları özel yetkili ağır ceza mahkemelerinden alınıp, çocuk mahkemelerine verilecekti.

Ayrıca terör suçlarında cezaları artıran hükümler 18 yaşın altındaki çocuklara uygulanmayacaktı. Tasarı ile bazı terör suçlularına yeniden yargılama yolunun açılması da öngörülüyor.

Muhalefet bu düzenlemeye de, Abdullah Öcalan'ı kapsayabilir iddiası ile itiraz ediyordu, fakat Adalet Bakanlığı, spekülasyonlar üzerine yaptığı bir açıklamada, söz konusu iddiayı yalanladı ve Öcalan’ın tekrar yargılanmasının mümkün olmadığını duyurdu.

Haberin Devamı