Gündem Bu görüntüler tüyler ürpertiyor!

Bu görüntüler tüyler ürpertiyor!

Paylaş
Bu görüntüler tüyler ürpertiyor!

Derisi yüzülmüş, profesyonelce parçalanmış sonra da poşetlere konulmuş köpeğe ait etler, göreni hayrete düşürecek nitelikteydi.

Bugün sabah saatlerinde işyerlerine gelen Cilivci caddesi esnafı, 19 numaralı bina önüne bırakılmış üç adet siyah poşet gördü. Poşetleri açarak içine bakan mahalle sakinleri, kesilerek derisi yüzülmüş ve bir kaç parçaya ayrılmış köpek eti buldular. Diğer poşetleri inceleyen vatandaşlar, kesilmiş olan köpeğin başının ve derisinin de bırakıldığını gördü. Gördükleri karşısında dehşete düşen mahalle sakinleri olayı polis ekipleri ve Fatih Belediyesi'ne bildirdi.

Haberin Devamı

SABAH ERKEN SAATLERDE BIRAKILMIŞ

İçinde köpek eti bulunan poşetleri bulan kıraathane işletmecisi Maşallah Acar sabah işe geldiğinde poşetlerin olmadığını belirterek, "Saat 08:30 gibi geldim ve burada poşetler vardı.Poşetlerin içine baktım, içinde et vardı. İlk başta insan zannettim. Poşetleri kaldırım bakınca köpek olduğunu gördüm. Derisi yüzülmüş ve tam satılacak gibi yapılmış. Hatta etini görünce kuzu olduğunu sandım. Sonra köpek olduğunu gördüm"dedi.

KÖPEĞİN SAHİBİ: AKŞAM SOKAĞA BIRAKTIM, 4 YAVRUSU VARDI

Bu arada kesilmiş olan köpeğin sahibinin mahallede manav işleten Mesut Alkan olduğu belirlendi. 4 tane yavrusu olduğu öğrenilen köpeğin sahibi Mesut Alkan ise köpeği akşam sokağa bıraktığını ifade ederek, "Akşam bıraktım ve sabah kesip buraya atıldığını gördüm. Yavruları vardı iki tane. Bizde bahçede duruyordu . Bu köpek daha önce yavrulamıştı. Ben depoya almıştım bunları. Sonra yavruları büyüyünce sıkıntı yarattılar. Dün akşam bıraktım. Arkadaşlar buraya köpek atıldığını söylediler. Gelip baktım ve benim köpeğim olduğunu gördüm. Burda vatandaşlar 'Arap' diye çağırıyorlardı. Geçen sene karın üstüne yavrulayınca içeri aldım. Hatta sağ ayağına araba çarpmıştı. Tedavi ettirdim. Artık yavruları büyüyünce bırakmaya mecbur kaldım. Bu yapılan canilik. Ucuz etin açılımını mı yapıyorlar, anlamadım. Böyle vahşet olabilir mi? Kes, at, git. Ya lokantalara veya kasaplara satacaklardı. Etin fiyatları köpeklere vurdu"diye konuştu.

Haberin Devamı

GÖRENİN, DUYANIN KANI DONDU Mahalle sakinleri ise,"O'nu mutlaka insanlara yedireceklerdi. Büyük bir et var. Vahşice bir şey. Bunu yapan insan olamaz. İthal et dedikleri bunlar işte"dediler. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, olayla ilgili herhangi bir işlem yapmayarak Fatih Belediyesi'ne bilgi verdi.

VETERİNER: KÖPEK ETİ OLDUĞUNDAN EMİNİZ

Daha sonra olay yerine gelen Fatih Belediyesi veterineri, inceleme yaparak köpek etine imha edilmek üzere el koydu. Poşetleri inceleyen veteriner Ufuk Çalışkan, "Bize ihbar olarak geldi. Konteynerda olduğunu söylediler. Poşete konmuş bırakılmıştı. Çok korknuç bir tablo tabi. Poşetteki köpek eti. Gıda amaçlı veya karşılıklı bir başka intikam amaçlı mı bilmemiyoruz. Şu an normal imha işlemi yapacağız. Orada bir adet köpek var. Parçalamış, yüzmüşler ve bırakmışlar. Gıda amaçlı olabilir, diğer yönder de olabilir. Köpek eti olduğundan eminiz"diye konuştu. Yapılan incelemenin ardından kesilmiş olan köpeğin eti imha edilmek üzere bir araca konularak götürüldü.

Haberin Devamı

KAMERADAKİ POŞETLİ O MU ?

Öte yandan hem polis, hem belediye ekipleri hem de vatandaşlar böyle bir caniliği kimin yaptığını öğrenebilmek için seferber oldu. Poşetlerin bırakıldığı cadde ve yakınını gören kameralar incelendi. O kameralardan birinde, elinde 2 siyah poşet bulunan bir erkeğin yolda ilerlediği görülüyor. İstikameti, poşetlerin bırakldığı nokta. Ancak bu kişinin o poşetleri taşıyan ve birazdan bırakan kişi olup olmadığı tespit edilemiyor. Çünkü, o nokta kameraların görüş açısına girmiyor.