Gündem Bu hareketiyle rekor kırdı!

Bu hareketiyle rekor kırdı!

Paylaş
Bu hareketiyle rekor kırdı!

Bu hareketiyle rekor kırdı!

Denizli´de 11 yaşındaki Emre Çevik, bacakları boynundayken, 1 dakika içinde 26 kez sırtının üzerinde dönerek Guinnes Rekorlar Kitabı´na girmeye hak kazandı.

Forum Çamlık Alışveriş Merkezi, ``Guinness Dünya Rekorları Yeni Kahramanlarını Arıyor'' adı altında rekor denemeleri düzenledi. Rekor denemelerinin ilk gününde İstanbul´dan katılan ilköğretim okulu öğrencisi 11 yaşındaki Emre Çevik, sahneye bavul içinde geldi. Bavuldan çıkan Çevik, Guinness Rekorları Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı´nın gözetiminde, bacaklarını ensesine dolayıp, 1 dakika içinde 26 kez sırtı üzerinde döndü. Çevik, vücut esnekliği isteyen ve daha önce hiç denenmeyen bu hareketiyle Guinness Rekorlar Kitabı´na girmeye hak kazandı. Bu hareketiyle izleyenler tarafından uzun süre alkış alan Çevik´e, Şubası tarafından sertifika verildi.

Çevik´in ağabeyi İlker Çevik (30) de daha önce Kapadokya´daki bir alışveriş merekiz tarafından düzenlenen rekor denemelerinde, tek ayağı ensesinde 24 kez ip atlama ve tenis raketi içinden geçme rekorlarını kırarak, Guinness´e girmeye hak kazanmıştı. İlker Çevik, bir gösteri yaparak rekor kırdığı bu hareketleri kardeşinin rekor denemesi öncesinde izleyiciler için tekrarladı.