Dr. Haydar Dümen Bu hayalin sonu yok
HABERİ PAYLAŞ

Bu hayalin sonu yok

Haberin Devamı

Erkeklerin pek çoğu düşüncelerini penis boyundan uzaklaştıramıyor. Ama biliyorsunuz ki bu hayalin sonu yok. Büyük olan sadece kadının canını yakar, kapılar yüzünüze kapanır, partner bulamayıp bize yazarsınız. Beyler, ayaklarınız yere bassın, tadınız kaçmasın.

BÖYLE SORU YOK!

Kızdan soğudum


20 yaşındayım, geçen hafta aşık olduğum kızla ilişkiye girdim. İlişki sonrası kızdan soğudum. Evlendiğimde böyle mi olacak?

CEVAP

Daha beter olacak değerli okurum. Sevdiğin kız gelip geçiciydi, 3-5 sayısı, sende saat, kiminde gün, kiminde yıl olur. Sonuç: Evli evine, köylü köyüne hadi eyvallah! Hesapsız kitapsız alışverişe benzer bunlar. Pazardan çürük elma almak gibidir. Dışı al beni, içi yeme beni der. Bu durumlar kişiden kişiye değişir. Kimi tadını alır, ona esir olur. Kimi uçan kuşu vurmuş, mideye indirmiş, ertesi gün yeniden av peşindedir. Bunlar gençlik ve acemilik hikayeleridir. Yarayı kızlar alır. Pişmanlığı ona, keyiften dört köşe olmak ise erkeğe kalır.

İlişkiyi erteliyorum

26 yaşındayım, 10 günlük evliyim. Erken boşaldığım için karımla ilişkiye girmeyi erteliyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, kadına bahane buluyorsun. O ise “Neden böyle?” diye uyumuyordur. Önce onu beğenmediğini düşünmüş ama sevişirken ateşini ölçmüş, tam puan vermiştir. Sonra kendi cinsel organına bahane bulmuş, beğenmediğini sanmıştır. Ama buna kendi de inanmamıştır. İktidarsız mı derken, giysili sevişirken izleniminden buna da ihtimal vermemiştir. Erkeklerin yüzde 40’ında erken boşalma olduğunu, erkeğin de bu sonuçtan korktuğunu bilmediği için paniklemiş, “Yanlış seçim mi yaptım?” diye tasaya düşmüştür. Sana gelince; panikleme. Denemelere başla, tedavisi var, onu da al gündeme.

Nişanlım sırtını dönüp yatıyor

24 yaşında kadınım. 6 aydır nişanlıyım. Nişanlım erken boşalıp sırtını dönüp yatıyor. Bana mastürbasyon yapmak kalıyor. Çok mutsuzum. Evlilikten vazgeçsem mi?

CEVAP

Sevgili okurum, önce olumlu haber; evleneceksin. Evlendikten sonra bu durum tedavi edilecek. Ya olay ilk geceki denemede olsaydı? Önce düğün dernek şenlik, dan dan çekilin yoldan, gelin arabası süslü, düğün de sazlı, sözlü, herkes coşkulu, sen sanki uçuyorsun. Birkaç saat sonra ne olacağını aklına bile getirmiyorsun. O da nesi? Oyunun asıl oyuncusu çıkmış sahaya, bir, iki figür dönmüş yuvasına!!! İşte senin başına gelen olay budur. Ülkemizde bu tablo çok evlilikte yaşanıyor. Tedavisi vardır, sendeki durum şimdilik böyledir.

Sevgilim hamile mi?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ama boşalmadım. Kız arkadaşımın adeti 8 gün gecikti. 3 kez test yaptık, negatif çıktı. Sevgilim kanda gebelik testi yaptırmaya çekiniyor. Acaba hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, ortada fol yok, yumurta yok. Ama sizde panik çok. Oturun oturduğunuz yerde ve dikkatli olun!

Bebek istiyoruz ama...

25 yaşında, 10 aylık evli kadınım. Eşimle aramızda 30 yaş var. Bebek istiyoruz ama olmuyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bir sperm sayımı yaptıracaksınız. Bir kere de sen jinekolojik muayeneden geçeceksin. Her şey tamamsa, yollar düz gidecek. Ufak virajları da bizler çözeceğiz. Sonuçları bekliyorum.

Cinsel isteğim artıyor

17 yaşındayım. Cinsel isteğim her gün artıyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli çocuk, frene bas. Spor yap, dersine çalış. Bir müzik aleti çal. Vücut çalışmaya git. Ailenle çok yakın ol. Artan zamandaki cinsellik duyguları da olacak o kadar.

Neden ergenliğe girmedim?

17 yaşındayım. Ergenliğe hâlâ giremedim. 1.52 boyundayım, 48 kiloyum. Penisim küçük. Bunun tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, üroloji veya endokrinoloji uzmanlarına başvursan gelecekte pişmanlık duygusu yaşamazsın. Ya da rahat edersin.

Rezil olur muyum?

20 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Uzun süredir kız arkadaşım var. Evliliğe kadar başka kadınla birlikte olmak istemiyorum. Evlendiğimde tecrübesizliğimle eşime rezil olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, karar senin, hayat senin. Bu konularda dışarıdan yönlendirmeler ters teptiğinde sorun yaratır. Kendini iyi tart, 2 yıla kadar evleneceksen karar ayrıdır, 5-6 yıl sonra evleneceksen o da farklıdır.

Eşim zevk almıyor

30yaşındayım. 6 yıllık evliyiz. Eşim 3 aydır ilişkiden hiç zevk almadığını söylüyor. Ve bu durumdan korkuyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, bunlara geçici sessiz dönemler diyoruz. Ruh ve beden kendini dinlenmeye alıyor. Anlayacağın enerji topluyor. Bize göre 3 ay son sınır. Nedeni araştırılmalı ve çare bulunmalı. Önce bir kadın doğum uzmanına sonra da psikiyatriste başvurmanızda yarar var.

Orgazm olamıyorum

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte olurken zevk alamıyor, orgazm olamıyorum. Sadece acı hissediyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Nasıl davranmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, nedeninin yüzde 50’den fazlası arkadaşınla ilgili. Her bakımdan sert bir erkek olduğu anlaşılıyor. Estetik, ince ve deneyimli davranışları bilmiyor. Tabii sen korkuyor ve ürküyorsun. Bunlar yan yana gelince bu sorun çıkar.

Boşalırken ağrı giriyor

25 yaşındayım. 2 günde bir mastürbasyon yapıyorum. 1 haftadır tam boşalırken şiddetli bir ağrı saplanıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon yapmadan yarım saat ya da 1 saat önce baş ağrısı hapı al. Bir süre böyle dene. 15-20 gün süreyle boyun ve baş kaslarına masaj yap. Gerilmeden baş ağrısı çektiğini sanıyorum. Bir de heyecan fazlalığından, adrenalin yüksekliğinden olabilir, sakin ol.

Sertleşme kısa sürüyor

24 yaşında kızım. Nişanlım 29 yaşında ve sertleşme sorunu yaşıyor. Aslında sertleşme oluyor ama hemen yumuşuyor. Bu durum evlendiğimizde sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, önemli bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Psikolojik destek almasında yarar olabilir. Ayrıca piyasada satılan ilaçlardan deneyebilir.

Bakire değilim ama benden kan geldi

23 yaşında kızım. Geçtiğimiz günlerde erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Bakire olmadığım halde benden kan geldi. Bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, ikinci kere kanadı. Her iki organın da uyumunda sorun yaşamış olabilirsiniz. Yani çap sorunu. Ortada bir dert yok.

Babamla aynı mı?

18 yaşındayım. 2 yıl önce ergenliğe girdim. Penisimde yukarı doğru eğrilme var. Babamda peyroni çıktı, kalıtsal olabilir mi, ilaç kullanmalı mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, babanla sorunun aynı değil. İleride sende de bu hastalığın görülme ihtimali, herkesinki kadar, yani bu rahatsızlık genetik değil. Yaşına uygun davranışlar sergile, spor yap, derslerine çalış, bol oku. Delikanlılık yolunda şans diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ:

Akıl baştan gidince yer boş kalır. Orayı da öteki akıllar doldurur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder