Gündem Bu hırsızlar çok iğrenç!

Bu hırsızlar çok iğrenç!

Paylaş
Bu hırsızlar çok iğrenç!

Gaziantep'te yaşlı vatandaşların üzerine tükürerek, "Amca üzerin pislendi yardımcı edeyim" diyerek, hırsızlık yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bir ihbar üzerine kent merkezinde şaşırtan bir yöntemle yaşlı insanları dolandıran 2 kişiyi takibe aldı.

Olayların aydınlatılması için sıkı bir çalışma yürüten polis şüphelilerin kullandığı ilginç dolandırıcılık yöntemlerini de belirledi.

BİSKÜVİ YİYİP, TÜKÜRÜYORLAR

Şüpheliler yaklaştıkları genelde yaşlı vatandaşın üzerine ağzında çiğnediği bisküviyi önce tükürüp, “Amca üstün kirlendi, dur sana yardımcı olayım” diyerek elbiseyi temizlediği sırada el çabukluğuyla cebindeki paraları aldığı tespit edildi.

Yapılan araştırmalar sonucunda kimlikleri tespit edilen 40 yaşındaki Ali O. ve 46 yaşındaki Murat S., bir kişinin üzerine tükürüp cebindeki 400 lirayı alınca suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin bu yöntemle Gaziantep’te 3 bin TL’ye yakın para dolandırdıkları belirlendi. Ali O. ve Murat S., ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. ZG(OA/AAA) (FOTOĞRAF)

Zeki GÜNAY/GAZİANTEP (DHA)