Gündem Bu illerde okullar tatil edildi!

Bu illerde okullar tatil edildi!

Paylaş
Bu illerde okullar tatil edildi!

Türkiye'de etkisini gösteren soğuk hava dalgası sonrasında birçok ilde okullar tatil edildi. İşte o iller...

KARS

Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Kars merkezde, ilçelerinde ve köylerinde okullar bugün de tatil edildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle salı ve çarşamba günleri okullar tatil edildi.

AĞRI’DA OKULLAR TATİL


Yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşıma merkezli okullar bugün tatil edildi.

MUŞ

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili oldu muş merkez ve tüm ilçelerde bugün okullar tatil edildi.

BİNGÖL - KARLIOVA


Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2 gündür etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı ilçe merkezinde okul öncesi, ilköğretim okulları ve liselerde eğitimin 2 gün tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Kar nedeniyle Bingöl-Erzurum karayolu ulaşıma kapanırken, yolda mahsur kalan bir otobüsteki yolcular karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı. Borhane mevkisinde kara saplanan 2 kamyona ise ulaşmak için ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.

BİTLİS

Yoğun kar yağışının devam ettiği Bitlis’te Valilik tatil kararı aldı. Bitlis Valiliği, Bitlis merkez ile merkeze bağlı köylerde bugün için ilk, orta ve liselerin tatil edildiğini bildirdi. Bitlis kent merkezindeki kar kalınlığı ise yaklışık 30 santimetreyi buldu.

Kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü Güroymak'ta da ilçe merkezi ve bağlı köylerde okulların 2 gün süreyle tatil edildiği, hamile ve engelli kamu personelinin ise idari izinli sayılacağı bildirildi.

ARDAHAN - GÖLE

Ardahan’da gün boyu etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Göle ilçesinde okullar, bugün için 1 günlüğüne tatil edildi. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süre ile idari izinli sayılacak.