Dünya Bu imza kriz yarattı

Bu imza kriz yarattı

Paylaş
Bu imza kriz yarattı

İleri derecede görme bozukluğu olan New York Valisi David Paterson'un veto ettiği yasaları imzalarken çekilen fotoğrafı Amerika basınında yayınlanca tartışma çıktı...

6 bin 900 sayfa imzaladı

Haberin Devamı

Amerika New York kenti Valisi David Paterson 3 aylık bir bebekken, kulağındaki enfeksiyon göz sinirlerine ulaşınca görme yeteneğini kaybetmişti. Yüzde 90 oranında görme engelli olan 56 yaşındaki Vali yerel meclisin hazırladığı 136 milyar dolarlık bütçeyi veto etti. Ancak sırada bir iş daha vardı, bütçenin her maddesinin altına veto ettiğini belirten imzasını atmak. Bütçe tam 6 bin 900 sayfa, her sayfada da bir madde vardı.

Fotoğraf tepki çekti

New York Valisi David Paterson 6 bin 900 maddeyi imzalamak için kağıtları neredeyse bir kaç santimetre uzaklıktan okumak zorunda kaldı. İlk gün 4 saatte toplam 4 bin 700 sayfa imzalayabildi. Kalan 2 bin 200 sayfa da bir sonraki gün bitti. Bir gazetecinin çektiği bu fotoğraf ise ülkede büyük tartışma yarattı. Çok sayıda Amerikalı bu fotoğrafın David Paterson ve onun kusuruyla dalga geçmek için yayına verildiğini söyledi.

Haberin Devamı