Tamer Heper Bu iş bu kadar zor mu?
HABERİ PAYLAŞ

Bu iş bu kadar zor mu?

Meslekten ayrıldıktan sonra dayanışma derneğimize aidat yatırılıyor ve bize tazminat ödeniyor. Ben 2009 yılları aidatı için bankaya talimat verdim aidat ödenecek ama 100 TL aidat bizim yardımlaşma vakfına değil benimle ilgisi olmayan bir vakfa gönderilmiş. Ben şimdi yardım alamıyorum. Bunu nasıl düzeltiriz? F.K.

Doğrusu bu meselenin çok büyük problemler yaşatacağını ummazdım. Nedenine gelince. Okuyucum bu yanlış aktarmanın bankanın hatası olduğunu söylemekle kalmıyor, bankanın hatasını kabul ettiğini söylüyor. O halde 100 TL’lik bir hata atla deve mi ki banka bunu telafi etmiyor? Anlamak güç.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Vakfın kuruluş sözleşmesinde farklı bir hüküm yok ise yapılacak şey 100 TL’lik aidatı okuyucum cebinden ödeyecek, sonra gidecek bankaya bir ihtarname gönderecek ve yanlış gönderilen paranın hesabına iadesini isteyecek. Şayet hesaba iade yapılmazsa banka aleyhine dava açacak. Bu yanlış aktarım sonucu cebinden ödediği 100 TL’yi, bu yanlışlık nedeni ile uğradığı zararı, mahkeme masraflarını faizi ile birlikte bankadan talep edecek. Unutmayın herkes kendi kusuru ile verdiği zarardan sorumludur. Çok kimse “Bankalar güçlüdür, onun karşısında dava kazanılır mı?” diye soruyor. Ben de diyorum ki işte bağımsız ve tarafsız mahkemeler bunun için lazım.

Olayı ciddiye alın

Babam 17 sene önce beş adet dairesi olan bir bina yaptı. Ölümünden sonra kardeşim üzerime tapulu daireleri istiyor. Alabilir mi? Sattırabilir mi? D.K.

Soru aynen bu. Yani yanıt vermek için istediğim bilgilerin tamamı yok. Babanız dairelerin tümünü mü adınıza yaptı? Bu sorunun yanıtı önemli, bu bir. İkincisi size bağış mı yaptı yoksa satış mı? Bu da önemli. Bağış ise evet kardeşiniz mahfuz hissesini talep edebilir. Mahfuz hisse miras payının yarısıdır. Şayet satış gösterip de bağış yaptı ise bu halde miras payını talep edebilir. Şayet gerçek satış yaptı ise hiçbirini isteyemez. Sattırma konusuna gelince. Yukarıdaki ihtimallere göre hisseye sahip olursa, ortaklığın giderilmesi talebinde bulunarak neticede satışı yoluna gidebilir. Ancak tam ve net yanıt alabilmek için olayın daha detaylı bilinmesi gerekir. Olayı ciddiye alın ve bir meslektaşımla konuyu yüz yüze görüşün.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder