Dr. Haydar Dümen Bu işi büyütmeyin...
HABERİ PAYLAŞ

Bu işi büyütmeyin...

Haberin Devamı

Cinsellik yıllar içinde rayına oturur. Kadın bedenini tanıyıp eşine alışınca zevk almaya başlar. Bunun için acele etmeyin ve ilişkiyi kafanızda büyütmeyin. Büyütürseniz bu sıkıntıların evin her yanına yansıyacağını unutmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Sık ilişkiyle mi büyüyor?

21 yaşındayım, kendimden büyük kadınlarla sık sık ilişkiye giriyorum. Cinsel organım da uzuyor. Acaba çok ilişkiden mi?

CEVAP

Değerli okurum, diyorsun ki “Mirasyediyim, başkalarından kalan nimetlere yumulurum, ne naz ne işveye gerek duyarım.” Dışarıdan görülme riski yok. Çay, kahve, börek ve kahvaltı yanında meyve suyu bol. Ben de diyorum ki, senin mirasyedi daha daha uzamasın da ne yapsın!!! Ne kaldı? Sendeki monotonluk. Bıkkınlık yaratmasın diye biri payını aldı, sıra ötekine geldi. Arı gibi dolaş çiçeklerde. Maşallah sizin ev nerelerde? Hangi bahçe ya da ormanın semtinde? Merakım bu. Kafama yatmadı. Neylersin meslek kutsal, dilim varmadı.

Ya başarısız olursam?

32 yaşındayım, bekarım. Başarısızlık korkusu yüzünden hiç ilişkiye girmedim. Bana bir tavsiyeniz olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, üzülme, çözeceğiz.

1) İlk ilişki için, o gün helva, bal, ailece yapılmış baklava ya da başka tatlılar yiyeceksin. Diyelim ki olmadı.

2) Bitkici ve doğal besincilerin önerilerini alıp onlara uyacaksın.

3) 1-2 hafta sabredeceksin, yine mi olmadı? Bilimin kapısını çalacaksın.

4) Partnerin yanında devamlı olacak, aynı mekanı 1-2 hafta onunla paylaşacaksın. 5-10 gün “Acemilikten” diyerek kendini sakinleştireceksin ve böylece heyecanını gidereceksin. Bu yolda gıdım gıdım gidip hedefe yaklaşacaksın. Bunlar “Uzun yol” dersen, herkesin bildiği haplardan birini reçetene yazdıracaksın.

2-3 kadınla ilişkiye giriyorum

45 yaşındayım, günde 2-3 kez kadınlarla ilişkiye giriyorum ve kendime engel olamıyorum. Çünkü seksi çok seviyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Aslanlar aslanı, yetmedi, bengal kaplanı okurum. Vay be analar neler doğurmuş da oğluna normal nedir, hak nedir, gönül avcılığı nedir, yalan nedir gibi kavramları öğretmemiş. Üstelik manevi değer ve vebalden hiç söz etmemiş. Belki de suç burada. Diyebilirsin ki, haklarını veriyorum, borcumu ödüyorum. Alan memnun, veren memnunken sana ne oluyor? Ben de diyorum ki, doktor sorumluluğu, bunu bil. Zaten bu uyarını hissettiğim için bunları yazdım: 10 yıl sonraki cinsel-sosyal yapını gördüm ve seni uyardım. Dikkat et, sınırlar zorlanıyor, senin ruh da nasırlaşıyor.

Vajinal orgazm olmak istiyorum

27 yaşında, 6 aylık evli kadınım. Eşimle ilişkide boşalıyor ama ben ancak klitoris yoluyla orgazm oluyorum. Niye vajinal orgazm olamıyorum?

CEVAP

Sevgili okurum, dediğinden kaynaklanıyor olabilir. Klitoris orgazmından vajina orgazma geçiş zamana bağlıdır. Bu da fantezi ve başka tekniklerle sağlanabilir. Sabırlı olun. Gerekirse bir uzman gidin.

İlaç kullanıyorum

19 yaşındayım, erken boşalıyorum. Bu yüzden Viagra kullanıyorum. O zaman ilişki uzun sürüyor. Bu ilacın ilişkim için bir sakıncası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, sözünü ettiğin hapın erken boşalmaya katkısı yok. Bu yaşlarda onları kullanmaya muhtaçsan, gelecekte ne olacak sorusu akla gelir. Erken boşalma, geç boşalma bunlar zamanla düzelecek.

Kız hamile mi?

10 gün önce kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, cinsel organından kan geldi, adet de görmüyordu. Sizce kızlığı bozulmuş mudur? Son günlerde kahverengi akıntıları oluyormuş. Sizce hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, zar incinmiş olabilir. İçeriden gelen kahverengi sıvı rahimden gelen bir olay olsa gerek. Örneğin, kan ya da iltihap. Şu aşamadan sonra kızı jinekolog bir arkadaşımız görse iyi olur.

Nişanlımla ilişkiye girmek istemiyorum

29 yaşında kızım, nişanlıyım ama hiç deneyimim yok. Nişanlımla ilişkiye girmek fikri bana pek iyi gelmiyor. İstekli olmama rağmen korkuyorum. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, ruhunun önce alt yapısı hazırlanmalı. Cinsel birleşme şöyle ya da böyle olur. Aslında gözde büyütülecek bir şey değil. Karmaşık duyguların bir yana, nişanlını da özümlemiş değilsin. İyi bir yaştasın. Durumunu tekrar değerlendir. Bu aşamada oyun gibi serüvenlere girme ama evleneceğin kişiyi çok iyi değerlendir.

Hemen orgazm oluyorum

25 yaşında, bekar kızım. Ben mastürbasyon yapmasam da biraz tahrik olunca hemen boşalıyorum. Evlendiğimde ön sevişme sırasında hemen boşalırsam ve akıntı olursa eşim rahatsız olur mu? Bunun tedavisi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, anlattığın akıntı tatmin olma akıntısı değil. Sen tatmin olmayı yani orgazmı bilmiyorsun. O akıntının adına halk “Zevk suyu” diyor. O akıntı olmazsa, cinsel birleşme zor olur. Ön sevişmede aynı akıntı yine olacak. Bu erkeğin hoşuna gidiyor. Çünkü beğenildiğini anlıyor, gurur duyuyor.

Nasıl uzatırım?

18 yaşındayım. 1.80 boyunda ve 84 kiloyum. Penisim 14 santim. Kızlar umursamıyor ama bana küçük geliyor. Acaba cinsel organımı nasıl uzatabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, boyu zaten uzun. Eğer 3-4 kilo verirsen 1 santim kadar da kasık yağından kurtulursun. Böylece daha da uzunmuş gibi gözükür. Hapla büyümez. Kendiliğinden de büyüme artık sona ermiş. Ama 14 santime daha da büyük penis istemek gereksiz. Aslan gibi delikanlısın.

Kız beni istemiyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye giriyorduk ama Temmuz’dan beri benimle olmak istemiyor. Sizce neden?

CEVAP

Değerli okurum, kız vicdan muhasebesi yaptı. Kendi yanlışlarını ve senin bazı olumsuzluklarını yakaladı. Geleceğini düşündü, hevesini aldı. Doğru yola girdi. Kızın hayatına dikenli teller döşeme.

Kızın midesi bulanıyor

Sevgilim 18 yaşında. İlişkiye girdikten sonra midesi bulanıyor, kusuyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, bazı kadınlarda, kızlarda bunu görüyoruz. Kız arkadaşın, cinselliğe hazır olmadığı gibi psikolojisi, eğitim yapısı ve değer yargılarından dolayı bilinçaltı bir etkiyle tepki veriyor. Şimdilik kızın üzerine gitme. Çünkü gelecekteki cinselliği bu yolda gelişirse baskı altında kalır.

Onu seviyorum ama...

22 yaşında, bakire kızım. Erkek arkadaşımla sevişirken orgazm olamıyorum. Onu çok seviyorum ama olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, “Orgazm olamıyorum” diye takarsan olamazsın. Erkek arkadaşın üzerine düşen rolleri biliyor mu? Şimdilik takma. Öğreneceksin yavrum, öğreneceksin. Önünüzde bitmez tükenmez zaman var. Acele etmeyin, bir kayaya toslayıverirsiniz.

Pişman oluyorum

23 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıp pişman oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, her gün mastürbasyon çok. Haftada 1 gün olabilir. Şunu gün aşırıya indirirsen, sanırım hem iradenle büyük savaş yapmazsın hem de o boşalma bir bakıma zaten gerekli. Karşı geldiğim şey suçluluk duygusuna kapılman. Bazı olaylar vardır ki ‘Öyleyse öyledir’ diyerek geçer gidersin.

GÜNÜN SÖZÜ

Treni kovalayan köpek önce egosunu tatmin eder. Sonra sahibinden daha fazla yemlenmeyi bekler. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder