Siyaset Bu işin sonu 'YAŞ'
Paylaş
Bu işin sonu 'YAŞ'

YAŞ'ın ikinci gününde teamüller gereği Kara Kuvvetleri Komutanı olması gereken 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ile ilgili kriz yaşandı

İLK GÜN ‘11 ASKER’ KRİZİ

Haberin Devamı

Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) ilk gününde ‘Balyoz’ davası kapsamında, haklarında yakalama emri çıkarılan 11 generalin terfisiyle ilgili kriz yaşanmıştı.

Kararları onaylayacak makam olan Cumhurbaşkanı Gül, iddiaya göre YAŞ öncesi Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmede bu askerlerin terfisine karşı çıkmıştı. Terfi yerine 1 yıl görev süresini uzatma formülü üzerinde uzlaşıldığı öğrenilmişti.

IĞSIZ PAŞA'YA 'ANDIÇ' ŞOKU

ERDOĞAN'DAN 'IŞIK' FORMÜLÜ

YAŞ’ta asıl kriz, teamüller gereği Kara Kuvvetleri Komutanı olması gereken 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız’la ilgili yaşanıyor. Hakkında soruşturma olmamasına rağmen bir takım çevreler, Hasan Iğsız’ın ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı hazırlatan kişi olduğunu iddia ediyor.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın dünkü YAŞ’ta Iğsız’ın terfisine karşı çıktığı, yerine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık’ı işaret ettiği ileri sürüldü.

‘HASAN IĞSIZ’IN TERFİSİ ZOR’

YAŞ’ta bunlar yaşanırken bir şok haber de İstanbul’dan geldi. Genelkurmay’da “hükümete karşı ‘kara propaganda’ yapmak için internet siteleri kurulduğu” iddiasını soruşturan savcılık, aralarında Hasan Iğsız, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğg. Hıfzı Çubukçu’nun da bulunduğu 19 askeri ifadeye çağırdı. Bu gelişme üzerine “Iğsız’ın terfi ihtimali azaltıldı” yorumu yapıldı.