Gündem 'Bu kadar sevdiğinizi bilmiyordum'

'Bu kadar sevdiğinizi bilmiyordum'

Paylaş
'Bu kadar sevdiğinizi bilmiyordum'

Arınç'tan 'Tosun Paşa'yı sansürleyen TRT'ye ilginç savunma: Filmi bu kadar sevdiğinizi tahmin etmiyordum

Arınç, dün akşam TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, kendisine bağlı kurumların bütçe görüşmelerinde, TRT ve Anadolu Ajansı’na yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

BU FİLMİ KADAR SEVDİĞİNİZİ HİÇ TAHMİN ETMİYORDUM

Görüşmelerde muhalefet milletvekilleri TRT’nin yayın politikasını eleştirirken ‘Tosun Paşa’ filminde ‘hamam sahnesinin’ sansürlenmesini de gündeme getirdi. Bunun üzerine Arınç, “TRT orada 4 dakikalı bir kesinti yapmış. Böylesine Oscar’a aday bir filmden kesinti yapmak büyük bir suç ama ne yapalım ki yapmışlar. Demek ki hamam sahnelerinin doğru olmadığını düşünmüşler. Bugün eldeki kadehe, ağızdaki sigaraya buzlama yaptığımıza göre... Bu filmi bu kadar sevdiğinizi hiç tahmin etmiyordum” diye konuştu.

BEN İMZA ATMAM, BU İŞİ YAPACAK OLAN SİZSİNİZ

Muhalefetin Meclis yayınlarının 14.00- 19.00 saatleri ile sınırlandırılmasına ilişkin eleştirileri üzerine Arınç’tan bir öneri geldi. Kanunla TRT’nin bir kanalının TBMM’nin yayınlarına tahsis edilebileceğini söyleyen Arınç, “Bunu Meclis’ten çıkaracaksınız. Bana sorarsanız, ben size fikrimi söylüyorum. Bugünkü gidişat böyle devam etmelidir diyenler de çıkabilir. Siz Meclis’ten bunu kendiniz diğer partilerin ittifakı ile de çıkarabilirsiniz. Bunun çok örneklerini yaptınız. Milletvekili maaşları konusunu nasıl 4 parti biraraya geldi ve çıkardı. Şikenin, spordaki şiddetin azaltılması veya çogaltılması konusunda nasıl bütün partiler imza verdi ve kanun çıkardı. Benim eleştirmeme rağmen. Böyle bir kanunu getirin mecbur kalırız bir kanalı tamamen size tahsis ederiz. Yol da gösteriyorum” dedi. Komisyon üyelerinin “Kanuna imza atar mızınız?” diye sormaları üzerine Arınç, “Ben imza atmam. Ben hükümetin bir üyesiyim. Bu işi yapacak olan sizsiniz” yanıtını verdi.

YALVARIYORUZ AMA


Arınç, TRT’nin taraflı yayın yaptığı iddiasının sürekli dile getirildiğini belirterek, “Benim dönemimde biz tarafsızlığa dikkat etmeye gayret ediyoruz. İkincisi özellikle seçim zamanlarda YSK kendi kararlarını alıyor. Bu kararlara göre de eşitlikçi ve adaletçi zaten davranmak mecburiyetindeyiz” dedi.

TRT Genel Müdürüne ve program yapanlara bütün partilerden konuşmacı davet etmelerini söylediğini ancak bazı partilerin özellikle TRT’ye konuşmacı göndermediklerini dile getiren Arınç, “TRT konusunda ambargo var. Yalvarıyoruz. En azından fikirlerini ifade edecek bir arkadaşımız, teke tek de olabilir. Çoklu da olabilir. Bırakınız TRT’ye milletvekilini veya partisini temsilen birisini göndermeyi ‘TRT izlemeyin ve izlettirmeyin’ diye talimatlar olduğunu da biliyoruz” diye konuştu. Haberin devamını okumak için tıklayınız.