Gündem Bu kadarına pes

Bu kadarına pes

Paylaş
Bu kadarına pes

Bakırköy'de kurulan semt pazarında, tezgâh altından maşrapayla kaçak içki satarken yakalanan adamın sürekli müşterileri bile varmış...

İstanbul Bakırköy'de cumartesi günleri kurulan halk pazarında keskin içki kokusunu fark eden Güven Timleri'ne bağlı pazar ekibi, tezgah altına sakladığı leğende maşrapayla kaçak içki satan H.D'yi yakaladı.

Haberin Devamı

Aynı suçtan daha önce de 3 kez gözaltına alınan H.D’nin tezgahında yapılan aramada leğende 44 litre kaçak alkol bulundu. Ayrıca tezgah altında mastika denilen Balkan ülkelerine has 151 şişe daha ele geçirildi.

Olay Bakırköy Adliyesi’nin arkasında her cumartesi günü kurulan halk pazarında meydana geldi. Pazar ekibi olarak görevlendirilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri’ne bağlı 3 kişi, pazar içinde dolaşmaya başladı. Bu sırada ekipler, keskin bir içki kokusunu farkederek, çevrede araştırma yaptılar. Pazar içinde birkaç dakika süren araştırma sonucunda üzeri boş bir tezgahın altında leğene doldurduğu maşrabayı boş şişeye boşaltan bir kişiye ulaşıldı.

Ekipler, yanına gittikleri bu kişinin doldurduğu sıvının içki olduğunu anladı. Bunun üzerine H.D., gözaltına alınarak Osmaniye Polis Merkezi’ne götürüldü. Yapılan aramalarda ise 133’ü 200 ml, 18’i de 700 ml olmak üzere toplam 151 şişe dolusu mastika diye tabir edilen Balkan ülkelerine özgü içki ele geçirildi. Ayrıca bir leğen içinde açık vaziyette 44 litre içki daha bulundu.

Haberin Devamı

Yapılan sorgulamada H.D’nin şimdiye kadar kaçak içki suçundan 3 kez daha gözaltına alındığı ortaya çıktı. Zanlı H.D’nin, Bulgaristan’dan getirdiği kaçak içkiyi burada pazarda litreyle sattığı belirlendi. Bu kişinin civardaki halk pazarlarına sürekli gittiği müşterilerinin de bunu bilerek içki almak için pazara gittiği öne sürüldü.

Elvan EZBER (DHA)