Hakan Çelik Bu kadına dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Bu kadına dikkat!

Haberin Devamı

Avrupa’da muhafazakâr partiler popülizm ve oy uğruna aşırı sağa taviz vere vere ülkelerini felaketin eşiğine getirdi.

Hollanda, Fransa, Almanya, Polonya, Macaristan bu yolla ırkçıların önünün açıldığı ülkeler hâline geldi.

Avusturya’da genel seçimleri kazanan ancak çoğunluğu sağlayamayan muhafazakâr Halk Partisi (ÖVP) ile aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), koalisyon kurmak için anlaşmaya vardı.

Bu durum Avrupa’nın yine tehlikeli bir virajda olduğunu gösteriyor. Zira Avusturya, ırkçılığın en güçlü olduğu Avrupa ülkesi durumunda.

Yakın geçmişte Avusturya’da Nazi sempatizanı Jörg Haider’in iktidara yürümesi “ırkçılık hortluyor” paniğine yol açmıştı.



31 yaşındaki lideri Sebastian Kurz’un başbakan olduğu yeni Avusturya hükümetinin programında Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranması yönünde bir hedef var.

Hükümet açık olarak Türkler, Müslümanlar ve mültecilere karşı bir pozisyon almış durumda.

Bu görüşleri sık sık dile getirecek kişi de Avusturya’nın yeni Dışişleri Bakanı Karin Kneissl olacak. 1965 doğumlu aşırı sağcı kadın siyasetçinin adını, Türkiye karşıtı söylemlerle çok duyacağız.

Kneissl, iyi eğitimli ve 8 dil bilen bir kişi olmasına rağmen Avrupa’nın kapılarının yabancılara kapatılmasından yana. Kurz’un Türkiye karşıtı görüşleri de çok iyi biliniyor.



Bundan 20 yıl kadar önce Avusturya’da ırkçıların yükselişi büyük tehdit olarak görülmüş ve Avrupa genelinde tepkiyle karşılanmıştı. Bugün ise açıkça İslam karşıtı partilerin hükümet üyesi olması normal bir gelişme gibi görülüyor. İslam karşıtlığı ve ırkçılık Avrupa’nın yeni normalidir ve asıl tehlike budur.



BAŞSAĞLIĞI: Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın vefatından büyük üzüntü duydum. Mekânı cennet olsun. Mehmet Yılmaz’ın ailesine başsağlığı ve sabır dilerim. Allah hiçbir anne babaya böyle acı göstermesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder