Spor Bu kadının smacına yakın durmayın!

Bu kadının smacına yakın durmayın!

Paylaş
Bu kadının smacına yakın durmayın!

Vurduğu Topun Sürati 110 kilometrenin üzerinde... Kolları o kadar uzun ki, adeta havada bir ağ oluşturuyor... Bir erkekten farksız pazulara sahip...

Yaş: 27, Boy: 1.88, Kilo: 70.

Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı bu ölçülere sahip bir sporcu transfer etti sezon başında. İlk bakışta normal bir insan biçiminde algılayabilirsiniz bu verilerine bakıp. Ama onu salonda izlediğiniz zaman iş değişiyor. Hele karşı cinsten biriyseniz, "kalsın ben almayayım" dersiniz.

Bethania De La Cruz De Pena Dominik Cumhuriyeti'nin son yıllarda yetiştirdiği yıldız oyuncuların başında geliyor. 1 ay önce yapılan Dünya Şampiyonası'nda 339 sayı kaydederek rekor kırmış. Bir erkekten daha güçlü kollara sahip. Vurduğu smaç 110 kilometrenin üzerinde bir şiddetle rakip sahaya düşüyor. Attığı serviste bir o kadar sert. Allah muhafaza De La Cruz'u izlerken karşı bir tribünde oturuyorsanız dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü yüzünüze gelen top suratınızı bir anda "Çarşamba Pazarına " çevirebilir. Yani diğer bir deyişle, "Kodu mu oturtuyor." Henüz çok yeni denebilicek bir İstanbul'lu. Gelir gelmez maçlara çıkmış. "Gel..Çok guzel..Teşkür ederim. Haydi. Maraba" Türkçe bildiği kelimeler. Yemekler ise onun en büyük başağırısı. Çünkü organizması kilo almaya müsait. Bu bakımdan hem kulüp, hem de diyetisyen tarafından sürekli kontrol altında.

Hamur işlerine bayılıyor. Hiçbir kebap çeşidine "Hayır" diyemiyor. Balık en gözde yiyeceklerinin başında geliyor. Sonra çarpıcı bir cümle ilave ediyor.

"Bu kadar leziz yemeklerle insan obez olur"

Gelir gelmez de ısınmış takım arkadaşlarına. Hele kendi evlerinde oynadıkları ilk derbide, Vakıfbank'ı geriden gelip 3-2 yenmeleri onu öyle mutlu etmişki. Kendisine, "Eczacıbaşı uzun süre kazanamıyordu. Sen geldin böyle oldun" deyince gülümsüyor. Çünkü onun için sayı demek peynir-ekmek gibi bir şey. Topla buluşması küçük yaşından itibaren başlamış De La Cruz'un. Sonra birden Voleybolu seçmiş. Güçlü kasları, uzun kolları, ve acımasız vuruşları ile ün yaparken smaçör olarak yıldızlaşmaya başlamış. Ona, "Dünyanın sayı kralı oldun, neler düşündün" diye sorduğumuzda aldığımız yanıt şaşkınlık yaratıyor. "Evet erişilmesi güç bir rekor. Ama neye yarar, takımım (Dominik Cumhuriyeti) ilk dördün dışında kalınca ben de en iyi altıya seçilemedim!"

Evli ve bir çocuk annesi olmasına rağmen hayatı tam bir disiplin içinde geçmiş. Bu bakımdan sabahları erken kalkıyor. Hiçbir antrenman kaçırmıyor. Sosyal yaşamın İçinden kopmayan biri. "Boğaz'ı gördün mü" diyorum. "Geldiğim günden beri seyrediyorum. İstanbul bir sanat harikası gibi. Şimdilik çok az yer gördüm, ama sanki gittiğim yerler beni uzun yıllar burada yaşayan biri haline getirdi" diye cevap veriyor.

De La Cruz voleybola aşık. Onunla yatıp onunla kalkıyor. Bugüne kadar birçok başarıya imza atmış. Eczacıbaşı'nın 6'lı final turuna kalmasında büyük etken olan Dominik'li smaçörü hedeften sapmadıkları için mutlu olduğunu söylüyor. Şimdi heyecanla beklediğini, "Volero (Zürih), Cannes galibiyle yapılacak maça
odaklandıklarını söyleyip ekliyor: "Eczacıbaşı'nın yeni hedefi için vuracağım. Hedef Türkiye Şampiyonluğu. Hedef Avrupa Final-Four. Ve elbette ki Avrupa Şampiyonluğu."

KİMDİR?

1987 Santo Domingo Dominik Cumhuriyeti doğumlu. Smaçör pozisyonunda oynuyor. 2005'ten bu yana Dominik Milli Takımı'nda görev alıyor. Milli Takımla; Pan_Amerika Kupası'nda bir birincilik, üç ikincilik, iki üçüncülük, Norceca Şampiyonası'nda bir birincilik, iki ikincilik, iki üçüncülük elde etti. Bethania de la Cruz de Pena, ülkesi Dominik'in dışında Porto Riko, Japonya ve Güney Kore'de oynadığı kulüp takımlarında birçok şampiyonluk yaşadı.

Katıldığı birçok ulusal ve uluslararası şampiyonalarda "en skorer, en iyi smaçör", 2009'da Pan-American Kupası'nda, 2011'de Porto Riko liginde ve Norceca Şampiyonası ile 2012 Norceca Olimpiyat Elemeleri'nde "En Değerli Oyuncu" ödülerini elde eden Bethania de la Cruz de Pena, 2007 ve 2008'de ülkesinde yılın voleybolcusu seçildi.

NOTLAR:

2011'de Japonya'da yapılan Kadınlar Dünya Kupası'nda takımına bir maçta 42 sayı kazandıran Bethania de la Cruz, Dünya Kupası tarihinde bir maçta üretilen sayı rekorunu kırdı. Bu sayıların 31 tanesini hücumda elde eden Cruz, 6 bloktan, 5 servisten sayı üretti. 2014 Dünya Şampiyonası'nda ise toplamda 339 sayı kayderek
Dünya Rekoru kırdı.

Güney Kore Bayanlar 1. Ligi Play-Off Final Serisi

1. Maç: 27 Mart 2014: IBK Altos Hwaseong - GS Caltex Kixx Seoul 2-3 (17-25, 25-20, 25-19, 17-25, 10-15) De La Cruz 42 sayı

3. Maç: 31 Mart 2014: GS Caltex Kixx Seoul - IBK Altos Hwaseong 2-3 (18-25, 18-25, 25-15, 25-22, 9-15) De La Cruz 50 sayı

4. Maç: 2 Nisan 2014: GS Caltex Kixx Seoul - IBK Altos Hwaseong 3-1 (27-25, 21-25, 25-21, 25-20) De La Cruz 54 sayı

5. Maç: 4 Nisan 2014: IBK Altos Hwaseong - GS Caltex Kixx Seoul 1-3 (25-27, 21-25, 25-22, 27-29) (Seri: 2-3) Bethania De La Cruz 55 sayı

Ekim 2014: Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü turda ikinci maçlarında Çin, Dominik Cumhuriyeti maçında Dominik'in yıldızı De la Cruz 39 sayı üretip şampiyonada 233 sayıya ulaştı.

Faik GÜRSES, (İstanbul)-(DHA)

Haberin Devamı