Yaşam Bu kahvehanede 'tavşan kanı' değil 'inek sütü' içiliyor

Bu kahvehanede 'tavşan kanı' değil 'inek sütü' içiliyor

Paylaş
Bu kahvehanede 'tavşan kanı' değil 'inek sütü' içiliyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde süt üretiminin artırılması ve vatandaşların çocuklarını süt içmeye teşvik etmesi amacıyla başlatılan kampanya kapsamında bir kahvehanede müşterilere taze süt ikram ediliyor

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005'e kadar ilçede günlük 40 ton olan süt üretiminin, giderek azaldığını ve bugün 2-3 tona düştüğünü söyledi. Sütten yoğurdunu, peynirini ve lorunu yapan çiftçinin, pazara götürerek ürünü satarken, son yıllarda marketlerden satın almaya başladığını dile getiren Ünver, bunun tekrar tersine dönmesi ve üreten bir ilçe haline gelinmesi için bir kampanya başlattıklarını anlattı.



Şu anda ilçe genelinde 200 hanenin hayvancılıkla uğraştığını ve kampanyayla bu sayıyı artırmayı istediklerini belirten Ünver, "Tek isteğimiz vatandaşımız sütü yerinden alsın. Böylece geçimini hayvancılıkla sağlayan aileler çoğalacak, yurt dışına bağlı kalmayacağız ve kurbanlıkları pahalı kesmeyeceğiz." diye konuştu. Ünver, "Süt üretimi artsın, vatandaşlar çocuklarını süt içmeye teşvik etsin diye başlattığımız kampanyada, bir kahvehane taze süt ikram ediyoruz." dedi.

Kahvehane müşterilerinin her gün sabah 07.00 ile 11.00 saatleri arasında "tavşan kanı" çay yerine "inek sütü" içtiğini anlatan Ünver, diğer kahvehane, pastane ve bazı iş yerlerinin de kampanyaya katılmalarını teşvik edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı