Dünya Bu kalp seni unutur mu?

Bu kalp seni unutur mu?

Paylaş
Bu kalp seni unutur mu?

İngiltere'de kalp hastası David, Avustralyalı bir gencin kalbiyle hayat buldu. David'in ameliyattan sonra ilk işi gencin en büyük tutkusu olan Avustralya hamburgeri yemek oldu

İngiltere’da kalp yetmezliği tedavisi gören David Waters’a (24) trafik kazasında ölen Avustralyalı Kaden Delaney’in (18) kalbi nakledildi. David ameliyattan sonra ilk olarak ömründe hiç tatmadığı, Avustralya’ya özgü bir hamburger olan ‘burger rings’ yemeye gitti.

Haberin Devamı

Kısa sürede bu yiyeceğin tutkunu olan David, kalbiyle hayat bulduğu gecin ailesine ulaşarak oğullarının ‘burger rings’i sevip sevmediğini sordu. Aile, o hamburgerin ölen gencin en sevdiği şey olduğunu söyledi.

70 BENZER VAKA VAR

Bu durum anıların sadece beyne değil kalbe de depolandığı teorisini gündeme getirdi. Buna benzer 70 vaka biliniyor.

Bir vaka şöyle: Amerikalı Sonny Graham’a 1995’te tabancayı kafasına dayayarak intihar eden Terry Cottle’ın kalbi nakledilmişti. Sağlığına kavuşan Sonny Graham, Terry’nin eşiyle evlenmişti.

Ameliyattan 12 yıl sonra Sonny de tıpkı kendisine kalbi nakledilen Terry gibi tabancayla intihar etti.

KATİLİ YAKALATTI

Bir başka vaka da şu: 8 yaşındaki bir kıza cinayete kurban giden 10 yaşındaki bir kızın kalbi nakledilmişti. Ameliyattan sonra küçük kız rüyasında kendisine kalbi nakledilen kızı öldüren kişiyi görmüştü.

Haberin Devamı

Küçük kızın rüyalarında gördüğü katilin eşgalinden yola çıkan polis, tarife uyan kişiyi yakalamıştı. Zanlı da cinayeti işlediğini itiraf etmişti.