Gündem Bu kez HES yanlıları eylemde

Bu kez HES yanlıları eylemde

Paylaş
Bu kez HES yanlıları eylemde

Artvin'de hidroelektrik santral isteyenler eylem yaptı. Horonlu gösteride HES'lere karşı çıkanlara tepki gösterildi

Arhavi ilçesinde alışılmışın dışında bir protesto gösterisi vardı.

Haberin Devamı

Bu kez hidroelektrik santrali kurulmasını isteyenler eylemdeydi.

Aralarında Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu grup, HES'lere karşı çıkanlara tepki gösterdi.

Başkan Hekimoğlu, "Azınlığın ve bir marjinal grubun sesi olarak ortaya çıkan sesi susturmak ve Arhavi’nin sesi olarak ortaya çıkmak gerekir" dedi.

Hukuki süreçte yapılan itirazlara saygıları olduğunu ifade eden Hekimoğlu, “Kendi işadamımız Mehmet Nazif Günal’a yönelik Cumartesi günü Arhavi meydanında gerçekleşen gösteride, 'MNG defol, katil MNG, hırsız MNG' sloganları atarak bu meydanda dolaşmak Arhavi’ye yakışıyor mu? Bu bütün Arhavi’nin görüşü değildir, davranışı değildir. Arhavili hukukta medeni şekilde hakkını arar, kendi işadamına ve belediye başkanına böyle saygısızlık yapmaz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Hekimoğlu, bundan böyle Arhavi’nin sesi olarak kendi seslerinin çıkacağını ifade etti. Basın açıklamasının ardından, kalabalık tulum müziği eşliğinde horon tepti.

Rize İdare Mahkemesi'nin, kent merkezinde yapılacak olan Kavak hidroelektrik santral projesi için verilen 'Çevresel Etki Değerlendirme Olumlu' raporunun yürütmesini durdurması üzerine, birkaç gün önce horonlu kutlama eylemleri yapılmıştı.