Bilim - Teknoloji Bu kılıflar, çok farklı!
Paylaş
Bu kılıflar, çok farklı!

Cebiniz için piyasada çok sayıda kılıf bulmanız mümkün. Ama bu özel kılıflar, onlardan çok farklı!

Shutterfly, VistaPrint ve Zazzle gibi firmalar, bugüne kadar dilediğimiz şekli ya da resmi, telefon kılıfı olarak basmamıza imkan sunuyor, kendi tarzımızı telefon kapları üzerinden yansıtmamıza ön ayak oluyordu. Fakat Kickstarter bağışları ile kendisini öne çıkarmayı başaran yeni bir firma, artık iPhone kılıflarını 3D baskı teknolojisi ile tamamen bize özel şekilde üretebiliyor.

Haberin Devamı

Fraemes isimli bu yeni firma, Selective Laser Sintering (SLS) 3D yazıcıları ile birbirinden farklı renklerde ve istenilen tasarımda sert plastikten telefon kılıfı üretebiliyor. SLS teknolojisi esasen yüksek güçte lazer kullanmak suretiyle plastik tozları eriterek tekrardan bir araya getiren DARPA tarafından gündeme getirilmişti. Teknolojinin fark yaratan özelliğiyse, sıfırdan yeni bir obje oluşturabiliyor olması. Önceden hazırlanmış tasarım üzerinden üretilen kılıflar, şimdilik sadece iPhone 5S ya da 5C modellerinin ölçülerinden ileriye gidemiyor olsalar da Fraemes'den gelen açıklamalara bakacak olursak, kısa zaman içerisinde Samsung Galaxy S5 için de özel kaplar üretildiğine şahit olacağız.

Haberin Devamı

Üretici firmanın şimdiden 150'den fazla tasarımcı ile çalıştığı biliniyor ve her tasarımcı kendisine özel, ilginç kılıf tasarımlarıyla kendisini gösteriyor. İşi daha da ilginç yapan, Fraemes'in elinin altındaki tasarımcıların kendi fikirlerini sürekli siteye upload ediyor olmaları. Projenin Kickstarter sayfasındaki bilgilere baktığımızdaysa, ürünü satın alınan her tasarımcının, belirli bir yüzde de gelir kazanacağını görüyoruz. Kendinize tasarım konusunda güveniyorsanız, projeye dahil olmamanız için hiçbir sebep bulunmuyor.