Kültür - Sanat Bu kitap bilinmeyen Barış Manço'yu anlatıyor
Paylaş
Bu kitap bilinmeyen Barış Manço'yu anlatıyor

Barış Manço’nun 20 yıllık arkadaşı ve menajeri Tamer Şahin’in anılarını kaleme aldığı, “Hala Yazıp Çizecek Birkaç Satırım Kaldı” isimli kitabının 2. baskısı çıktı. Bundan tam 19 yıl önce, 1 Şubat 1999’da kaybettiğimiz sanatçı, besteci ve söz yazarı Barış Manço’nun bilinmeyen yönlerini ve yol arkadaşlıklarına dair 20 yıllık anılarını anlatan kitap, tüm “Barışseverlerle” tekrar buluşuyor

Barış Manço’nun, Barış Çelebi olarak anılmasını sağlayan seyahatlerinde Hindistan’dan Japonya’ya, Mısır’dan Azerbaycan’a kadar 148 ülkeyi birlikte gezen menajer Tamer Şahin, ‘Barış ağabeyini’, ona daha çok yaklaşabilmek adına anlattı.

Tamer Şahin, “Onunla ağabey kardeş, et ile tırnak gibiydik. Atardamarım derdi bana. Şu an yaşasaydı 75 yaşında olacaktı ve biz hala Adam Olacak Çocuk’u çekiyor olurduk. Büyük kanal olmasına gerek yok, yerel kanal bile olsa çekmeye devam edeceğim derdi. Çok özlüyorum onu”diye konuştu. Barış Manço’nun konserlerine biletsiz girmeyi hayal ederken, birdenbire yolu onunla kesişen Şahin, 20 yıl Barış’la geçen anılarını Hala Yazıp Çizecek Birkaç Satırım Kaldı ile anlatıyor.



YAZAR TAMER ŞAHİN HAKKINDA...


26 Kasım 1953’te Adana’da doğdu. 1976 yılında “Saklambaç Fotoroman Kralı” seçildi. 1977’de “Neşeli Günler” adlı filmde Adile Naşit ve Münir Özkul’un en büyük oğlunu canlandırdı. 1981 senesine kadar reklamcılık sektöründe çalışmalar yaptı. Bu yıldan itibaren Barış Manço’nun ölümüne kadar menejerliğini ve “7’den 77’ye” adlı televizyon programının yapım sorumluluğunu üstlendi. Tamer Şahin, şu sıralar kültür ve sanat organizasyonları yaparak hayatını devam ettirmektedir.

Haberin Devamı