Gündem Bu kız annesinden büyük!

Bu kız annesinden büyük!

Paylaş
Bu kız annesinden büyük!

Çorum'da 14 yaşındaki Sedanur Mahire Aksoy, kaybettiği nüfus cüzdanının yenisi çıkarttı ancak nüfus memurunun hatası, Sedanur'u annesinden büyük gösterdi

Çorum’da Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu 8’nci sınıf öğrencisi olan Sedanur Mahire Aksoy, 2003 yılı Haziran ayında nüfus cüzdanını kaybetti. Yeniden nüfus cüzdanı çıkaran genç kızın doğum tarihi yanlışlıkla 1 Nisan 1996 yerine 1 Nisan 1966 olarak yazıldı.

Ailesinin ihmali yüzünden 7 yıldır nüfus cüzdanını değiştirmedi. Aynı zamanda tekvando sporu yapan Aksoy, 13-18 Temuz 2010 tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye Tekvando Şampiyonası’na yıldızlar kategorisinde mücadele etmek için lisans çıkarmak istedi.

Ancak, nüfus cüzdanına göre 44 yaşında olan Aksoy’a Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri yıldızlar kategorisinde değil, büyükler kategorisinde mücadele edebileceğini söyledi.

Bunun üzerine çaresiz kalan Sedanur Mahire Aksoy, ailesiyle birlikte Çorum İl Nüfus Müdürlüğü’ne giderek hatanın düzeltilmesi için başvuru yaptı.

Yaklaşık 7 yıldır kendisini 44 yaşında gösteren nüfus cüzdanını kullanan Sedanur Mahire Aksoy, “Nüfus cüzdanımı kaybettim. Yeni nüfus cüzdanı almak için Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Ancak nüfus memuru 1 Nisan 1996 olan doğum tarihimi 1966 olarak yazmış. Tekrar gidip değiştirmedim. 7

yıldır bu şekilde kullandım. Annem 40 yaşında. Nüfus kayıtlarında annemden bile büyük görünüyorum” diye konuştu. Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörlerinden İlhan Aşkın ise, Sedanur’un nüfus kayıtlarında 44 yaşında gözükmesi nedeniyle lisans çıkaramadıklarını söyledi.

Nüfus İl Müdürlüğü yetkilileri ise nüfus kayıtları içerisinde doğum belgesi varsa kimliği düzeltilerek kendisine verilebileceğini, aksi takdirde genç kızın yaş küçültmek için dava açması gerektiğini söyledi.

Kemal KARADAĞ/ÇORUM (DHA)