Gündem Bu kızın ismi Mustafa!

Bu kızın ismi Mustafa!

Paylaş
Bu kızın ismi Mustafa!

Ailesinin "Nursefa" ismini verdiği ancak nüfus memurunun yanlış anlaması üzerine kimliğe "Mustafa" yazılan 10 yaşındaki kız çocuğu, hatanın düzeltilmesini istiyor

Ağrı’nın Taşlıçay İlçesi'ne bağlı Düzgören köyünde yaşayan baba Seyfettin Aslan, yaptığı açıklamada, 10 yıl önce dünyaya gelen kızına "Nursefa" adını verdiklerini söyledi.

"10 YILDIR HATA DÜZELTİLECEK"

Kızının doğmasından kısa süre sonra İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek nüfus cüzdanı çıkarmak istediğini belirten Aslan, "Memura Nursefa dedim o Mustafa anlamış. Kimliği aldığımda kızımın ismi Mustafa, cinsiyeti erkek yazılmıştı. Hatayı düzelteceklerini söylediler, aradan 10 yıl geçti ama düzeltmediler" dedi.

"ADIMI MUSTAFA OLARAK YAZMAYIN"

Kendisiyle röportaj yapan gazetecilere "Lütfen adımı Mustafa olarak yazmayın" diyen Nursefa Aslan da kimliğiyle ilgili en büyük sıkıntıyı okula başladığında yaşadığını söyledi.

6 aylıkken evinde çıkan yangında yüzünün bir bölümü de yanan Nursefa Aslan, zaman zaman okulda arkadaşlarının dalga geçtiğini, bundan rahatsızlık duyduğunu, yüzündeki yanık ve kimliğindeki hata nedeniyle okula gitmek istemediğini ifade etti.


Babasının inşaat işçisi olduğunu belirten Nursefa Aslan, yüzüne estetik yaptırmak istediğini ancak babasının maddi durumunun iyi olmadığını kaydetti.

Taşlıçay İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri de mahkemeden gelecek karar doğrultusunda işlemlerin yapılabileceğini bildirdi.