Dr. Haydar Dümen Bu korkuya son verin
HABERİ PAYLAŞ

Bu korkuya son verin

Haberin Devamı

Zar korkusuyla yanıp tutuşan kızların soruları tükenmek bilmiyor. Ne duyarlarsa inanıyor, iyice tedirgin oluyorlar. Erkekler de meraklı, sürekli böyle sorular soruyorlar. Kızlar, atlamakla, taşa oturmakla, limon yemekle, bisikletten düşmekle kızlık zarı bozulmaz. Bu korkuya son verin ve boş yere kendinizi üzmeyin.

Cinsel ilişkiden korkuyorum

23 yaşındayım, bugüne kadar ilişkiye girmedim. Cinsel ilişkiye girmekten korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, senin için bir kahve kaynattım, neyse okurumun hali, fincanda çıksın falı diye 3 kere niyet bildirisi yaptım. Sonra falına baktım. Fincanın dibi tam siyah, ufak bir kabarcık var. Bunu da eğer böyle gidersen cinselliğini öldüreceksin haberi olarak yorumladım. Birçok yol görünüyor. Tümü kapalı. Arada bir dağ var, dağın arkasında bir kuş, kekliğe benziyor! Bu da kadını simgeliyor. Gerisi sana kalmış. Kekliği düz ovada mı avlarsın, dağdan üzerine mi atlarsın bilemem. Kendine güven duygusu kazanman duamı da okuyarak üfledim. Kendine göresini seçmeden ilişkiye girme. Önerim geleceğini faldan değil, bizzat yaşayarak öğren.

Karım neden böyle istekli?

41 yaşındayım, karım 35 yaşında. 7 yıllık evliyiz. Eşim son günlerde bana karşı çok sıcak, daha istekli oldu. Neden böyle değişti?

CEVAP

Değerli okurum, buna yaş coşkusu denir. 35 yaş dolayları kadınların cinsel konuda en fırtınalı dönemleridir. Senin yaşın da bu işe uygun. İştahın artması, senin yapından çok kendi psikolojisinin açılmasındandır. Son yıllarda ekranlarda güzeller, yakışıklılar durmadan beyinlere beğeni ve hayranlık pompalıyorlar. Ekranda her şey dört dörtlüktür. Ama hayatın dizileri çok farklıdır. İnsanların lokanta vitrinine bakarken de iştahları açılır. İştah açıldıkça karın acıkır. Ama acıkan kadın elindekiyle yetinir. İlişkilerde fanteziler, renkler istenir. Değerli okurum, böylesine canlı ve güvenli bir eşe karşı, senin mutluluğun öküz altında buzağı arama saçmalığı olmamalıdır.

Kilo versem uzar mı?

26 yaşındayım, penis boyum 13 santim. 1.82 boyundayım ve 94 kiloyum. Acaba kilo versem penisim uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu normal. Kasık yağları eridiği zaman 1-2 santim daha ortaya çıkacak. Zaten normal. Normale 2 santim daha eklenirse kuşkular da bitecek. Sevgilim hamile mi? Sevgilimle ön sevişme esnasında kız arkadaşımın vajinasının üzerine boşaldım. Sevgilim uzun zamandır adet görmüyor. Acaba hamile olabilir mi? CEVAP Olabilir değerli okurum, derhal bir gebelik testi yaptırın. Bunu göze alın ki bir sorun çıkarsa çözümü için geç kalmayın.

Kızlığı bozulmuş mudur?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte oldum. Arkadaşımdan biraz kan geldi. Kızlığına bir şey olmuş mudur?

CEVAP

Evet, değerli okurum bozulmuş olabilir.

Ne yapsam da erken boşalıyorum

24 yaşındayım. Erken boşalıyorum. Uzun sürmesi için ne yapabilirim? Tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olacaksın. Onu tedavi ediyoruz diye hep söylüyorum.

Penisimin boyu kısa

17 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 6-7 santim. Haftada 3 kere boşalıyorum. Her şey normal ama penis boyum küçük. Uzaması için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eğer ölçüm tam ise normalden küçük gözüküyor. Uzaktan teşhis zor. Bana göre bir üroloji uzmanına başvursan daha iyi olur. Bu konular çünkü ihmale gelmez.

Ya gebe kalırsam?

Sevgilimle ilişkiye girdim ama kendisi dışarı boşalmıştı. Ben meninin içeri gitmesinden korkuyorum. Acaba hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, 1 hafta sonra durumunu bildiren mailini bekliyorum.

Üst üste mastürbasyon yapıyorum

21 yaşındayım. Bir aydan uzun bir süredir günde 3-4 defadan fazla üst üste mastürbasyon yapıyorum. Bu durum çocuğumun olmasını etkiler mi?

CEVAP

Değerli okurum, bunun çocuğa bir etkisi olmaz. Ama senin kimliğine etkisi olur. Önce erken boşalma sonra kadınından zevk alamadığından yana dertlenirsin. Ve de kadının yatak odasında uyurken sen gizli gizli banyoda mastürbasyon yapabilirsin. İşte sakıncaları, sen bilirsin yavrum.

Yaralar çıktı, artık çıldırmak üzereyim

17 yaşındayım. Ben ilişkiye girecek birini bulamıyorum. Her gün en az 10 kere mastürbasyon yapıyorum. Penisimde artık yaralar oluşmaya başladı. Çıldırmak üzereyim. Bana bir yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın zaten çıldırmışsın. Bizim bu sayfada çıldıranlara çare bulamıyoruz. Hemen annenin, babanın elinden tut, seni psikiyatrı uzmanına götürsünler.

Birlikte olamıyoruz

11 aylık evli kadınım ve eşimle önceden 4 sene kadar bir arkadaşlığımız oldu. Ama birbirimize alışkın olmamıza rağmen daha cinsel birleşme yapamadık. Ne olur bizi yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, çözeriz. Adı vajinismus. Bana göre zaman tüketip evliliğiniz yıpratmayın. Onu hemen çözeriz.

Kız dalga geçiyor

27 yaşındayım. Benim cinsel organım ereksiyon halinde 6 santim. Kız arkadaşım dalga geçiyor. Bu durumdan utanıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, operasyonla 1-2 santim büyüyeceğine inanıyorum. Başka teknik yardımlar da olabilir. Çoğu zaman sizlerin söylediğiniz sözler ve sayılar gerçeğe uymuyor. Yani ölçüm denetimimizden geçmeli. Bir uzmana başvurmanda yarar var.

Sevgilim bisikletten düşmüş ama...

Sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz. Bana birkaç gün önce 9-10 yaşlarında bisikletten düştüğünü söyledi. Vajinasından bir-iki damla kan gelmiş. Sizce kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, sana ne? Kız, içten davranmış, hakkında kötü düşünme diye olayı anlatmış. Oysa sen kuşku ve panik içindesin. Olmaz be delikanlım. Delikanlılık sağlamlık ister. Bu kız hiçbir şey söylemeseydi ne olacaktı? Evlenmeden onunla birleşsen kızlık zarını gidermiş olacaktın. Ondan sonra evlenmezsen peki kız ne olacak? Ya da evlendin, ilk gece kanamadı. Esnek kızlık zarları kanamaz. Bu sefer ne yapacaksın? Aşk, güvenini yitirirse ilişkiler temelinden çürür.

Kız beni evden kovdu

33 yaşındayım, kız arkadaşım da 30 yaşında. Biz 6 aydır birlikteyiz ve ilk kez ilişkiye girdik. Her şey çok güzeldi ama ilişki bitince sevgilim beni evden kovdu.

CEVAP

Değerli okurum, kızın evinde ne arıyordun? Benim bildiğim bu tür kaçamaklarda ev olayını erkekler üstlenir. Neyse bu sizin bileceğiniz iş. Yani evine eli boş mu gittin? Çiçek, pasta, çikolata falan götürmedin mi? Açlıktan ilikleri kurumuş gibi mi davrandın? Yani hemen kızın üzerine mi atladın? Yoksa evlenme teklifi mi yapmadın? Çay, kahve neyse... Evdeki süre kısıtlı mı yoksa kadın bir şeye mi kafayı taktı? Bunlar çapraz bilmece gibi zor çözülüyor. Yorum da iyice karışıyor. Gelelim şu 6 aya; birbirinizin sadece gözüne mi baktınız?

GÜNÜN SÖZÜ

Seviyorum demek kolaydır, hakkını vermek zordur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder