Candaş Tolga Işık Bu kötülüğü neden yapıyorsunuz?
HABERİ PAYLAŞ

Bu kötülüğü neden yapıyorsunuz?

Haberin Devamı

Sosyal medyadaki kirliliği, hukuksuzluğu, isteyenin istediğine kafasına göre iftiralar, hakaretler savurmasının kabul edilecek bir yanı yok. Milyarlarca dolar para kazanan dev şirketlerin söz konusu Türkiye olunca kendilerini tüm vergilerden ve kanunlardan muaf tutarak yayın yapmalarını da kabul edecek değiliz.



Ancak her meselede olduğu gibi burada da ayarımız yok. “Ya istediğimi yaparsın ya da seni yasaklarım” zihniyetiyle iş yapma alışkanlığımızdan bir türlü vazgeçemiyoruz.

Tüm dünyada milyarlarca insanın tek bir tuşla birbirinden haberdar olduğu bir çağda “kapatmak, yasaklamak, engellemek” gibi terimlerin artık bir karşılığı olmadığını anlayamadık. Ve bu en çok kendi ülkemize zarar veriyor.



Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia dün Türkiye’de kapatıldı. İroniktir; Wikipedia kapatılınca Twitter’da bir zamanların en revaçta bilgi kaynağı olan ansiklopedi Meydan Larousse, TT (en çok konuşulan konu) oldu. Dünyanın dört bir yanında Türkiye’nin Wikipedia’yı yasaklamasıyla ilgili haberler yapıldı.



Ne oldu şimdi? Türkiye’ye faydalı bir iş mi yapmış olduk? Bu ülkeye bu kötülüğü niye yapıyorsun arkadaş? Batı dünyası birlik olup Türkiye’deki demokrasiyi diline dolamışken neden ekmeklerine yağ sürüyorsun?

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir internet sitesinde yer alan “sorunlu” içeriği gerekli mercilerle iletişim kurarak çıkarttırmayı-düzeltmeyi başaramıyorsa, çözüm o siteyi toptan kapatmak değil, bunu beceremeyen kamu personelinin görevine son vermektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder