Bilim - Teknoloji Bu kutular kime ait?
Paylaş
Bu kutular kime ait?

Her cihaz piyasaya çıkmadan, onlarca farklı prototip üretiliyor. Peki bu "kutular" hangi cihaza ait?

Yeni konsollar hakkında çıkan tüm donanım haberlerinin ardından, sıra onların bilinmeyen, daha doğrusu son hallerine gelmeden önceki serüvenlerine geldi. İlk Xbox'ın farklı isimleri ile başlayan macera, piyasaya çıkmasına kısa bir süre kalan Xbox One'nın, ilk tasarımlarına kadar geldi...

Haberin Devamı

Birçok teknolojik cihazda olduğu gibi, konsol tasarımları için de fazlasıyla uğraşılıyor. Hem daha çok albenisi olması için, hem de tüm donanımı mükemmel şekilde içerisinde barındırabilmesi için üretilen kasa tasarımları, özellikle son jenerasyon konsollarda daha bir "kutu" şeklini aldı. Resimde gördüğünüz kutu yığını ise, gözlerden uzakta hummalı bir şekilde çalışan 30 kişilik Xbox One tasarım ekibinin, Xbox One'ın son halinde karar kılmadan önce geliştirdikleri prototiplere ait. Microsoft ve Xbox One ekibi, cihazın son haline gelinceye kadar geçen süre içerisinde 200'den fazla tasarım üretmiş ve üzerinde çalışmış.

Bu resim, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Worldwide Partner Conference esnasında, Xbox'ın tasarım müdürü Carl Ledbetter tarafından gözler önüne serildi. Ledbetter'a göre amaç, bir yandan yeni konsolun tasarımını ilgi çekici yapmaya çalışırken, diğer taraftan da eskiyi taşıyabilen bir görüntü sergilemekti ve şu anda karşımızda duran Xbox One, tüm bu uzun çalışmanın son durağı.

Haberin Devamı

Resimlerle: Xbox One'dan ve Xbox tanıtımından resimler!

Kaynak: CHIP Online