Bu lezzetlerin birbirine yakışmayacağını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz!

Kuruluşunun 60’ıncı yılı dolayısıyla Türkiye'nin tüm bölgelerini gezen Ekici ile Antalya'nın yöresel lezzetlerini farklı çeşittteki peynirleriyle yeniden  yorumladık

12 Aralık 2017, Salı 11:02
A A
POSTA.COM.TR/ELİF BAYRAM

POSTA.COM.TR/ELİF BAYRAM

Şef Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte Peynirli Reyhan Çorbası, Ricotta Peynirli Hibeş, Kaşar Peynirli Kuru Börek, Ricotta peynirli Tahinli Kabak Tatlısı, Antalya Piyazı ve Ricotta Peynirli Arap Kadayıfı'nı tattık.

Peynirli Reyhan Çorbası'nın içinde et suyu ve bolca reyhan vardı. Üstünde de Ricotta peyniri. Bu üçlünün bir arada olmasına pek alışık olmasam da  ortaya muhteşem bir tat çıktı.   

Diğer dikkat çeken bir tarif ise Ricotta Peynirli Hibeş oldu. Hibeş, Antalya'nın en ünlü mezelerinden biri. İçinde normalde limon suyu, sarımsak, baharatlar ve tayin var. Ama biz tarifi Ricotta peyniri ile farklılaştırdık. Her ne kadar tahin ve Ricotta peynirinin birleşmesi kulağa hoş gelmese de Ricottalı Hibeş'in tadı muhteşemdi. 

Diğer denediğimiz tarifler de şunlardı:

Ricotta Paynirli Arap Kadayıfı

Ricotta Paynirli Arap Kadayıfı

Ricotta peynirli Tahinli Kabak Tatlısı

Ricotta peynirli Tahinli Kabak Tatlısı

Antalya Piyazı

Antalya Piyazı

Kaşar Peynirli Karides Güveç

Kaşar Peynirli Karides Güveç

Labne Peynir Soslu Mücver

Labne Peynir Soslu Mücver

Klasik Beyaz Peynirli Avokadolu Kırma Salata

Klasik Beyaz Peynirli Avokadolu Kırma Salata

Ve son olarak muhteşem peynir Tabağı

Ve son olarak muhteşem peynir Tabağı