Spor Bu lig hayat veriyor

Bu lig hayat veriyor

Paylaş
Bu lig hayat veriyor

Yeşil sahalardaki rekabet, Türk Kızılayının Kan Bağışı Ligi projesi Yeşil sahalardaki rekabet, Türk Kızılayının Kan Bağışı Ligi projesi ile taraftarlar arasında iyilik yarışına dönüşecek

Ülkenin güvenli kan ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarına aralıksız devam eden Türk Kızılayı, özel projelere de imza atıyor. Spor Toto Süper Ligi takımlarının taraftar gücünü kullanarak kan bağışı konusunda kamuoyu oluşturmayı ve bağış sayılarında artış sağlamayı hedefleyen Türk Kızılayı, Kan Bağışı Ligi projesini başlattı.

Proje kapsamında gönüllüler, bağış sırasında kendilerine verilen taraftar formlarını dolduruyor. Formlardaki bilgiler, kan bağışçılarının diğer resmi belgeleriyle Türk Kızılayının veri tabanına kayıt ediliyor. Veri havuzunda biriken bilgiler, o haftanın kan bağışlayan taraftar sayıları istatistiklerine yansıyor. Bu istatistikler, Türk Kızılayı Kan Hizmetlerinin internet sitesindeki linkte yayınlanıyor.

TFF'DEN DESTEK

Türk Kızılayı, projenin ülke genelinde sahiplenilebilmesi amacıyla öncelikle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile paylaştı. Futbol Federasyonu, projeye destek vererek, ilgili çalışmada federasyon logosunun kullanımını da kabul etti.

Projeye destek sağlamak adına Kulüpler Birliği ve Spor Toto Süper Ligin yayın haklarını elinde bulunduran Lig TV ile görüşmeler sürdürülürken, projenin, ilerleyen yıllarda daha geniş katılımla sürdürülmesi planlanıyor.

İLK 3 TAKIM KUPAYLA ÖDÜLLENDİRİLECEK

Lig sonunda, kan bağışında ilk 3 sırayı alan takım, Kan Bağışı Ligi Kupası ile ödüllendirilecek. Proje sayesinde, insani değerlere dayanan rekabetin gerçek galibi, kan bağışlarıyla şifa bulan ihtiyaç sahipleri olacak.
ile taraftarlar arasında iyilik yarışına dönüşecek

AA

Haberin Devamı