Ekonomi Bu mağazalarda sadece emekli kadınlar çalışıyor

Bu mağazalarda sadece emekli kadınlar çalışıyor

Paylaş
Bu mağazalarda sadece emekli kadınlar çalışıyor

Ev tekstili markası English Home'da sadece orta yaşın üzerindeki kadınlar çalışabiliyor

40-70 YAŞ ARASI ALINIYOR

Faaliyet alanları içinde Memorial Hastaneleri’nin de bulunduğu Aydın Örme Grubu, 2008 yılı sonunda, üç mağazası olan ev tekstili markası English Home’u satın alarak Türkiye’de uygulanmamış bir iş modeline imza attı. English Home’un 2009 sonunda 30 mağazaya ulaştığını belirten Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Taşkın, mağazalardaki görevlilerin 40-70 yaş arası emekli hanımlar ile daha önce çalışmamış ev hanımlarından oluştuğunu söyledi.

FİKİR MÜŞTERİDEN GELDİ

Bu fikrin müşterilerden gelen talep üzerine ortaya çıktığını belirten Ali Rıza Taşkın, “Müşteri profilimiz genelde belli bir yaşın üzerindeki kadınlar. Buradan yola çıktık. Çalışanlarımızın müşterilerimizin profiline yakın olması gerektiğini düşündük. Müşterilerimiz de ‘Ben de burada çalışabilir miyim?’ demeye başlayınca ‘Neden olmasın’ dedik ve sistemi kurduk. Çalışanlarımızın yarıya yakını orta yaşın üzerinde” diye konuştu.

KULAKTAN KULAĞA YAYILDI

Ali Rıza Taşkın, English Home’un, müşterinin ihtiyaçlarını bilen çalışanlar sayesinde sadece kulaktan kulağa pazarlama yoluyla büyüdüğünü belirtti. Taşkın, markanın başarısındaki diğer faktörü şöyle anlattı: “Bayilik sistemini tamamen kaldırdık. Kendi mağazalarımızı kendimiz açıyoruz. English Home’larda bir standart oluşturduk. Kurduğumuz sistem bizim için çok önemli ve tek bir mağazada bile bundan uzaklaşılması riskini göze alamayız.”

2010 HEDEFİ 75 MAĞAZA

2010 yılı sonunda 75 mağazaya ulaşacaklarını belirten Ali Rıza Taşkın, Rusya ve Ukrayna’da mağaza açtıklarını, Gürcistan, Makedonya, Suriye ve Irak gibi ülkelere de temsilcilikler vereceklerini söyledi. 100 mağaza olana kadar hızla mağaza açmaya devam edeceklerini ifade eden Ali Rıza Taşkın, “İskenderun, Erzurum, İzmir ve Bursa gibi illere mağaza açacağız. Ankara ve İstanbul’a da eklemeler yapacağız açacağız. Konya ve Kapadokya’da da olmak istiyoruz” dedi.

Sibel ERAY

2

Haberin Devamı