Gündem Bu mesajı alanlar dikkat!

Bu mesajı alanlar dikkat!

Paylaş
Bu mesajı alanlar dikkat!

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, kentte son günlerde kontör dolandırıcığı olaylarının artması üzerine basın açıklaması yaparak uyarılarda bulundu

Uyarıda, kendilerini polis ve rütbeli asker olarak tanıtan kişilere kesinlikle inanılmaması gerektiği ifade edildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kullanmış olduğunuz cep telefonundan, emniyet görevlisi, rütbeli asker, hakim, savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiği, taciz edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını söyleyerek, ‘Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor, çok konuşma yapılıyor.

Size yüklü miktarda fatura gelecek, biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. En yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin.

Operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz. Devlet masrafları size ödeyecek’ diyerek kontör talep eden, ayrıca cep telefonunuza ‘Ödül kazandınız’ şeklinde mesaj gönderip, gönderilen kişiyi arayıp, ne ödülü kazandığınızı sorunca, yüklü miktarda para ödülü kazandığınızı, ancak ödülü alabilmek için 3 adet kontör kartı alıp şifresini göndermeniz gerektiği vb.’ söylemler ile arayan kişilere itibar etmeyiniz.”

Açıklamada, bu durumlarla en yakın polis merkezine başvurulması istendi.

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE (DHA)