Siyaset 'Bu motor artık rektifiye yapmakla tutmuyor'
Paylaş
'Bu motor artık rektifiye yapmakla tutmuyor'

Bursa'da konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet ve Kalkınma Partisi olarak seçimlerin ardından üçüncü dönem iktidara geleceklerini söyleyere, "Anayasa'yı tamamen düzenlemek gerekli. Bu motor artık rektefiye yapmakla tutmuyor. Yenilemek lazım" dedi

Seçim bölgesi Bursa’ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT tarafından düzenlenen 33’ncü Uluslararası Çocuk Şenliği’nin galasına katıldı.

Haberin Devamı

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 37 ülkeden 750 çocuğun hazırladığı gösterileri izleyen arınç, daha sonra etkinliğe destek olanlara plaket ve çeşitli heriyeler verdi. Bursa Valisi Şahabettin Harput da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a İznik Çinisinden yapılan Bursa tablosu ile kol saati hediye etti.

Plaket töreninin ardından partisinin il seçim bürosunun açılışına katılan Bülent Arınç, burada konuşmasını sandalye üzerinde yaptı. Arınç konuşmasında, çocukların ve tüm Türkiye’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Arınç, "Büyük Atatürk ve O’nun silah arkadaşları 1920’de TBMM’yi kurarak, Anadolu’nun temsil heyetini bir araya getirdi.

Milli mücadele süreci buradan yönetildi. Aradan 91 yıl geçti ve o yıllarda yaşananları büyük bir coşkuyla hatırlıyoruz. Allah onları rahat ettirsin" dedi. 12 Haziran seçimlerinin Türkiye açısından önemine de değinen Arınç, 2002 yılından bu yana Ak Parti’nin kesintisiz olarak iktidarda olduğunu hatırlatarak, "Bu süreçte, türkiye’nin ekonomisini güçlendirdik.

Haberin Devamı

Hizmet üstüne hizmet yaptık. Bize verdiğimiz emaneti yere düşürmedik" diye konuştu. 10 yıl önce Türkiye’nin yangın yeri olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, "Eğer ortada bir ganimet varsa siyasiler o ganimeti paylaşmak için bir araya gelirdi.

Sandalye kavgaları yapılırdı. Ancak buna siz bir son verdiniz" dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2002 yılındaki iktidarının tesadüf olmadığını dile getiren Arınç, "Tesadüf olsaydı, ikinci dönemde bizi iktidara taşımazdınız. Adalet ve Kalkınma Partisi bu seçimlerin ardından üçüncü dönemde tek başına iktidar olacaktır. Ancak seçimlerden sonra Anayasa’yı tamamen düzenlemek gerekli.

Bu motor artık rektefiye yapmakla tutmuyor. Yenilemek lazım" diye konuştu. Bursa Vaililğine giden Arınç burada Vali Harput’u makında ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret sorası Arınç, Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde akşam yemeği yiyecek. Arınç’ın son olarak Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Yüksek Sadakat ve Atiye konserine gitmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Işıl ARSLAN / Faruk KAHRAMAN / BURSA, (DHA)