Candaş Tolga Işık BU MU OLAĞANÜSTÜ HAL?
HABERİ PAYLAŞ

BU MU OLAĞANÜSTÜ HAL?

Haberin Devamı

Türkiye IŞİD terörünün hedefi mi? Hedefi. IŞİD denen cinayet şebekesinin bugüne kadar düzenlediği saldırılara bakınca özellikle sivillerin yoğun olarak bulunduğu yaşam noktalarını hedef aldığını biliyor muyuz? Biliyoruz. Türkiye’de yılbaşına yaklaşırken “Noel” üzerinden toplumu kutuplaştırma, germe çabasına şahitlik ettik mi? Ettik. Dolayısıyla bugüne kadar siyasi ve toplumsal fay hatlarını tetiklemeye yönelik saldırılar düzenleyen IŞİD terörü için Türkiye’deki yılbaşı kutlamaları potansiyel bir hedef haline geldi mi? Geldi.



Şu tespitleri yapmak için ne emniyetçi, ne istihbaratçı ne de güvenlik uzmanı olmaya gerek vardı. Kimse kusura bakmasın: Yılbaşı gecesi IŞİD’in İstanbul’da saldırma ihtimali olan 3 yer say deseler Reina’yı 1 numaraya koyarsın.



Hal böyleyken nasıl oluyor da IŞİD’li bir terörist, yılbaşı gecesi taksiyle o noktaya kadar rahatça gelebiliyor? Nasıl oluyor da yılbaşı gecesi İstanbul’un en sıcak noktalarından biri olan Ortaköy’de bir terörist elinde makinalı tüfekle ateş açarak yürüyebiliyor? Nasıl oluyor da aynı terörist elindeki uzun namlulu silahla gece kulübünden içeri girip onlarca insanı katlettikten sonra dışarı çıkıp kaçabiliyor?



Bugüne kadar hep OHAL’in bir an önce kaldırılması gerektiğini savundum. Bugünden sonra susuyorum... Hatta “Sakın OHAL’i kaldırmayın” diyorum. Çünkü bu ülkede “olağanüstü hal” varken böyle bir güvenlik zafiyeti yaşanıyorsa her şey “olağana” döndüğünde ne olur düşünmek bile istemiyorum!



Teröre ve onun alçak hedeflerine asla yenik düşmeyelim. Terör örgütlerini piyon olarak kullananların devletimize ve milletimize diz çöktürmesine asla izin vermeyelim. Ama ne olur bu kadar göz göre göre de teröre kurban gitmeyelim!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder