Gündem Bu nasıl açıklama!

Bu nasıl açıklama!

Paylaş
Bu nasıl açıklama!

Siirt'in Pervari İlçesi'nin Demokrat Partili Belediye Başkanı İsmail Bilen, tecavüz olayının 'çocuk oyunu' olduğunu öne sürerek, "Biz olayı kapattık gitti" diye konuştu

Siirt'in Pervari İlçesi'nde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerinin, 2 ve 3 yaşındaki çocuklara tecavüz edip, birinin öldürülmesi olayında, ailelerin konunun kapanması için kendi aralarında anlaştıağı ortaya çıktı.

Pervari Belediye Başkanı DP'li İsmail Bilen, "Adalete karışmayız. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer, hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda.

Kimse Pervari'nin huzuru bozmasın. Biz kendi aramızda kapattık diye kaymakamsız, savcısız ve emniyetten habersiz yapmadık. Onlarla beraber yaptık" dedi.

"BU BİR ÇOCUK OYUNUDUR"

DP'li İsmail Bilen, Siirt'te herkesin kanını donduran olaya ilişkin şunları söyledi: "Bu çocuk oyunudur. 7-8 yaşında çocukların yaptıkları buna benzer bir şeylerdir. 10 kişiden 3'ü cezaevinde yattı.

Geri kalan 7 çocuk, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda koruma altına alındı. Adalete karışmayız. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer, hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda.

"HERKES GÖREVİNİ DÖRT DÖRTLÜK YAPTI"

O zaman gelseydiniz herşeyi açıklardık size. YİBO'larda tüm Türkiye'deki gibi olay olur. Bu herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Şimdi çocuklar cezalarını çektiler.

Herkes görevini dört dörtlük yaptı. Evet bu olay vahşi bir şekilde oldu. Ama burada Güneydoğu'da bir kız için böyle bir olay için yüzlerce insan ölüyor ve olmuştur. Biz bu olayı kan davasına dönüştürmedik. Kimse Pervari'nin huzuru bozmasın.

"KENDİ ARAMIZDA KAPATTIK"

Biz kendi aramızda kapattık diye kaymakamsız, savcısız ve emniyetten habersiz yapmadık. Onlarla beraber yaptık. Biz bunu kınıyoruz, bence bu bir vahşettir. Olayı kendi aramızda hallettik. Gelin Pervari'nin balının haberini yapın."

SİİRT/DHA

2