Gündem Bu nasıl anne-baba?

Bu nasıl anne-baba?

Paylaş
Bu nasıl anne-baba?

Anne 12 yaşındaki ikizlerini boşanma sürecindeki eşinin çalıştığı havalimanına bırakıp kaçtı

Antalya’da 3 çocuk sahibi, 22 yıllık evli Nejla (40) ve Burhan Yalı (48) geçinemedikleri için 3 yıl önce ayrıldı. Burhan Yalı boşanma davası açtı. Dava sürerken mahkeme çocukların velayetini tedbiren anneye verdi.

Haberin Devamı

Babanın ayda 300 lira tedbir nafakası ödemesine hükmedildi. Modaevi işleten Nejla Yalı ekonomik durumunun kötü olduğunu, 11 bin TL’lik icra geldiğini söyleyerek ikizlerine babalarının bakmasını istedi. Burhan Yalı kabul etmedi.

Çağrıya rağmen almadılar

Nejla Yalı geçen cumartesi gecesi saat 10’da bir çılgınlık yaptı. Öfkeli kadın, 12 yaşındaki ikiz çocukları Batuhan ile Dilara’yı babalarının çalıştığı Antalya Havalimanı’nın kapısına bırakıp kaçtı. Burhan Yalı bir düğün için memleketi Sivas’a gitmişti. Mahsur kalan Batuhan ile Dilara babalarının arkadaşları tarafından bir gece havalimanındaki misafirhanede ağırlandı.

Havalimanı yetkilileri ertesi gün Nejla ve Burhan Yalı’ya “Gelin çocuklarınızı alın” çağrısında bulundu. İkisi de gelmedi. İkizler bir gece daha misafirhanede konuk edildi. Nejla Yalı 48 saat sonra eşinin avukatının aramasıyla ikizlerini aldı. İkizler hem annelerine hem babalarına darıldı.

Haberin Devamı

Karı-koca birbirini suçladı

Nejla Yalı kendini şöyle savundu: “Büyük kızım başka şehirde üniversite okuyor. Hem onun hem ikizlerin masrafını kaldıramıyorum. Babalarına ikizlere bakmasını rica ettim. Ama beni hep atlattı. Mecbur kaldığım için ikiz çocuklarımı havalimanına bırakıp kaçtım.”

Burhan Yalı da şunları söyledi: “Eşim yaptıklarının bedeline katlanacak. Çocuklarımın velayetini resmi yoldan istiyorum, kabul etmiyor. Masrafları üstüme yıkmaya çalışıyor, bu oyuna gelmem.” Havalimanı personeli ise “Böyle anne-baba olmaz” dedi.

Salim UZUN/DHA