Spor Bu nasıl gol?

Bu nasıl gol?

Paylaş
Bu nasıl gol?

İtalya'da amatör ligde mücadele eden Termeno ile Dro arasındaki eleme usulü play-off maçında eşit skoru bozmak amacıyla yapılan penaltı atışında bir ilk yaşandı

Kullanılan atışta üst direğe çarparak metrelerce havalanan meşin yuvarlak, kalecinin kalesini sevinçle terk etmesinden sonra yere düşerek filelere gitti. Ancak, bu pozisyon gol olarak kabul edilmedi.

Haberin Devamı

Eleme usulü maçta Termeno'lu futbolcu penaltı noktasına diktiği topa sert vurdu. Bu atışın gole çevrilmesi halinde tur sevincini yaşamaya hazırlanan taraftarlar vuruşu nefeslerini tutarak izlemeye başladı. Kalesini dikkatle korumaya çalışan kaleci, topun üst direğe çarpması üzerine tur atlama sevinci ile kalesini terk ederek diğer arkadaşları ve takım yöneticilerinin yanına koşmaya başladı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5566","5566","201106","5566-2.jpg");

Takımına turu getirecek vuruşu yapan Termeno'lu futbolcu da adeta yıkılarak diz çöktü. Ancak, bu sırada hiç beklenmeyen bir şey oldu. Falsolu vuruşun etkisiyle metrelerce havalanan futbol topu önce sahaya düştü, ardından hiç kimseye çarpmadan kalecinin boşalttığı kaledeki ağlarla buluştu. Bunun üzerine tüm gözler olan biteni ceza alanında izleyen hakemin vereceği karara çevrildi.

Haberin Devamı

Hakem, bu atışın gol olarak kabul edilemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine Dro ekibinden bir futbolcu topu kaleye dikerek son atışı yaptı. Bu atışta da top direkten döndü. Elenme korkusunu yaşayarak sahada pozisyonu bile izlemeye korkan futbolcular, direkle kaçırdıkları tur şansını yine direkle elde etmenin sevincini yüzlerce taraftarla birlikte kutladı. Bu ilginç maçın görüntüleri internete yüklenince binlerce kişi tarafından ilgi ile izlendi.