Gündem Bu nasıl insafsızlık!

Bu nasıl insafsızlık!

Paylaş
Bu nasıl insafsızlık!

Karaman'da 23 Nisan günü sokakta çanta içinde terk edilmiş 1 haftalık erkek bebek bulundu. Minik bebeğin her tarafı soğuktan morarmıştı

Karaman'da sokakta bir evin önünde çanta içinde terk edilmiş bir haftalık erkek bebek bulundu. Yağmurlu ve soğuk hava nedeniyle üşümesi sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan bebek, Karaman Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Tahsin Ünal Mahallesi'nde dün saat 23.00 sıralarında yoldan geçenler ağlayan bir bebek sesi duydu. Bebek sesinin bir evin önüne bırakılmış çantadan geldiğini fark eden çevredekiler, çantayı açtıklarında içinde bebek olduğunu gördü. Durumu polis ve 112 Acil Servsi Hizmetlerine haber verdi. Yağmurlu ve soğuk hava nedeniyle üşümesi sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan bebek, ambulansla Karaman Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan bebeğin bir haftalık ve 3 kilo 400 gram ağırlığında olduğunu belirledi.

'ORTAYA ÇIKIN'

Terk edileh bebeğin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününe denk gelmesinin kendisini derinden üzdüğünü belirten Karaman Valisi Süleyman Kahraman, "Biz Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen programlarda hep 'merhameti' dile getirdik. İnsanın merhamet duygularını anlattık. Şu an bebek devletimizin koruması altında. Buradan İl Valisi olarak bebeği terk eden aileye sesleniyor çağrıda bulunuyorum. Ortaya çıkın. Söz veriyoruz. Sizlere tüm maddi ve manevi desteği sağlayacağız. İsimlerinizi de gizli tutacağız. Ama bu konuda bize yardımcı olun" dedi.

Haberin Devamı

Bu arada hastanedeki sağlık görevlilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda terk edildiği için bebeğe 'Bayram' ismiyle hitap etmeleri dikkat çekti.

Serdar ÖZGÜR / KARAMAN - DHA