Gündem Bu nasıl kurban kampanyası!

Bu nasıl kurban kampanyası!

Paylaş
Bu nasıl kurban kampanyası!

Türkiye'deki El Kaide üyeleri, Afganistan'da kurban kesimi için topladıkları paraların 'yerine ulaştığını' böyle kanıtlamış!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı koordinesinde çökertilen ve fikir babalığını eski Vakit Yazarı Mustafa K.'nın yaptığı ileri sürülen El Kaide örgütüne bağlı 57 kişilik oluşumun kurban başına 130 dolar topladığı ve elde edilen parayı Afganistan'a gönderdiği ortaya çıktı. Afganistan'daki örgüt üyelerinin de kesim sırasında inandırıcı olması için çektikleri fotoğrafları kurban sahiplerine gönderdiği belirtildi. Fotoğraflarda eli silahlı çocuklar ve yüzünü kapatan örgüt üyeleri de var.

BİLGİSAYARLARDAN ÇIKTI

Haberin Devamı

El Kaide'nin 57 kişilik yeni oluşumuna yönelik operasyonunda ele geçirilen 31 masaüstü ve dizüstü bilgisayarın incelemesi devam ediyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hem teknik çalışma hem de sorgulama sonucunda oluşumun El Kaide'ye para gönderdiği ortaya çıktı. Oluşumun parayı da kurban bağışı ve düzenlenen yardım günlerinden elde ettiği belirlendi.

Polisin belirlenemesine göre şüpheliler, Kurban Bayramı öncesi çevrelerindeki insanlarla irtibat kurup kurban bağışlarını vakıflar aracılığıyla yurtdışına göndereceğini söyledi. Bağış yapacaklara “Birçok İslam ülkesi, Afganistan'a yardım etmeyi neredeyse unuturken, Türkiye halkının ve duyarlı Müslüman kardeşlerimizin yardımları sınırlı da olsa mücahit ve şehit ailelerine ulaştırılıyor” yazılı not verildi.

KURBAN BAŞINA 130 DOLAR

Şüpheliler, görüştükleri kişilere kurbanla ilgili hadis ve ayetlerden de söz ettiler. Bağışı kabul edenlerden kurban başına 130 dolar alındı. Toplanan paralar İslam Ümmeti'ndeki Müslümanlar'ın bilinçlenmesi, İslam'a ve Müslümanlar'a faydalı olması amacı ile kurulduğunu söylenen Elif Medya Enformasyon Grubu aracılığı ile gönderildild.

Haberin Devamı

Para verenlere, adlarına kesildiği söylenen kurbanlıkların fotoğrafı gönderiliyor. Bu fotoğraflar tanıtım amacıyla internet sitelerinde de yayınlandı. Fotoğraflarda çocuklar ve büyük yaşta örgüt üyeleri ellerinde kurban sahibinin adının yazılı olduğu kağıtla görünüyor. Örgüt üyeleri tanınmamak için yüzünü saklarken çocuklar ellerinde silahlarla poz veriyor.

Elvan EZBER /İSTANBUL,(DHA)