Gündem Bu nasıl tatbikat!

Bu nasıl tatbikat!

Paylaş
Bu nasıl tatbikat!

Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatında, rol gereği yoğun bakımda yatan 'hastalar' bile karga tulumba hastane dışına çıkarıldı. Tatbikattan haberi olmayan gerçek hastalar ve yakınları ise alarm seslerinden ve yoğun hareketlilikten şok yaşadı

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen yangın tatbikatında ortaya çıkan görüntüler, 'gerçeğin bile ötesine' geçti. Rol gereği yoğun bakımda yatan hastalar bile apar topar hastaneden tahliye edilirken, tatbikattan habersiz hasta ve hasta yakınları büyük panik yaşadı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer12911","12911","201311","12911-77491.jpg");

ÇADIRLARA TAŞINDILAR

Tatbikat için hazırlanan senaryoya göre, hastanenin ikinci katında yangın çıkacak, yangından etkilenen hasta ve görevliler, hastane ve itfaiye ekipleri tarafından hastaneden çıkarılacaktı. Alarm çalınması ile birlikte ilk önce yoğun bakımda bulunan 'hastalar', tatbikat gereğince büyük bir panik içerisinde hastaneden çıkartılarak hastane bahçesinde kurulan çadırlara taşındı.


Tatbikattan haberi olmayan hasta ve hasta sahiplerinin korktuğu ve paniğe kapıldığı görüldü.

Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi, tatbikatın sonunda yaptığı açıklamada, her zaman böyle bir yangına karşı tecrübe ve hazır olup olmadıklarını test etmek için tatbikatın yararlı olduğunu belırterek, tatbikata katılanlara teşekkür etti.

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)

Haberin Devamı