Gündem Bu ne benzerlik!

Bu ne benzerlik!

Paylaş
Bu ne benzerlik!

Bu ne benzerlik!

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, bugünkü köşe yazısında Taraf gazetesinde yayımlanan Balyoz belgelerindeki ilginç bir benzerliğe dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

"Taraf gazetesinde yayımlanan Balyoz belgelerinin ekonomiyle ilgili bölümünde bir cümle ile Profesör Haydar Baş’ın 2005 yılındaki bir konuşması tıpatıp birbirine benziyor. 2002’de yapılan plan seminerindeki bir cümlenin Haydar Baş’ın 2005’teki konuşmasında işi ne? Yoksa belgeler yeniden düzenlenirken araya Haydar Baş’ın konuşması mı karıştı!

İşte Taraf gazetesindeki “Balyoz belgesi”nde o cümle:

“Kuruluş yıllarında kalkınmada uygulanan ulusal model ile sahalarda büyük başarılar elde edilmiştir. Bu dönemde uygulanan model ile ülkemiz Belçika’ya uçak ihraç edecek seviyeye ulaşmıştır. Ancak 1945 yılından sonra ülkemiz tekrar siyasi, kültürel, ekonomik yönlerden kuşatma altına alınmış; Batılı devletler, Atatürk döneminde hayata geçiremedikleri SEVR projesini AB, IMF ve Dünya Bankası yoluyla uygulamaya başlamışlardır.”

Haberin Devamı

http://www.taraf.com.tr/haber/46654.htm

Haydar Baş’ın konuşmasındaki o cümle:

“Devletimizin kurucusu Atatürk’ün döneminde, yani 1938’e kadar çeşitli sahalarda kalkınma plan ve projeleri uygulanmış ve çok büyük başarılar elde edilmiştir. Bu dönemde kalkınmada uygulanan Milli Model ile ülkemiz Belçika’ya uçak ihraç edecek seviyeye ulaşmıştır. Fakat Atatürk’ten sonra ülke tekrar siyasi, kültürel, ekonomik vs. topyekûn bir kuşatma altına alınmış; Batılı devletler, Mustafa Kemal döneminde hayata geçiremedikleri SEVR projesini AB ve IMF yoluyla gerçekleştirmeye başlamışlardır.

http://www.milliekonomimodeli.com/index.php?icerik=7