Tamer Heper Bu nedir?
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Bu nedir?


Halen ülkemizde kışın yaz saati uygulanıyorBunun gerekçesi tam olarak açıklanmasa bile her halde yazın uygulanan erken saat ile aynı olsa gerek. Yani gerekçe enerji tasarrufu. Ben birkaç kere yazdım “Yahu saatler bir saat ileri alınmakla nasıl bir tasarruf sağlanıyor?” Ben henüz anlamış değilim. Birileri sadece bana değil topluma da “İşte şöyle oluyor biz de enerjiden tasarruf ediyoruz” demedi. Sadece afaki rakamlarla “Şu kadar tasarruf ettik” deniliyor ama devamı yok. Ya arkadaş nasıl tasarruf edildi bunu bir anlatsanıza.

Bütün ışıklar yanıyor


Bazı ülkeler yazın bir saat ileri alma uygulamasında yarar görmediği için vazgeçti. Şimdi çoluk çocuk sabahın tam kör karanlığında yatağından kalkıp sokağa dökülüyor. Sabahın ilk ışıkları görünmeden yollar okul servisi ile dolu. Bakıyorum bütün evlerin ışıkları yanıyor. Keza işyerleri de öyle. Peki şayet evlerin ışıkları enerjiyi bu kadar etkiliyor ise siz zorla bütün ışıkları yaktırıyorsunuz, bu nasıl tasarruf?

Ev ışıklarının sarfiyatı enerji tüketiminde yüzde kaç etkili? Asıl enerji sanayide, sanayi ise yaz kış saatine bakmadan 24 saat çalışıyor. Peki o zaman saatleri kışın ortasında bir saat erkene almak ne sağlıyor? Ne olur biri anlatsın. Anlatılamıyor ise bu uygulamada ısrar niye?

Çocuklar ağlıyor


Çocuklara bakıyorum bir kısmı ağlıyor, diğerleri perişan karanlık ve soğukta yollarda, bu zulüm niye? Ondan sonra çocuklarımıza okullarını sevdirmeye çalışıyoruz. Karanlıkta çocukları sokağa döküp okula gönderirseniz çocuklara okulu biraz zor sevdirirsiniz.

Hele hele yapılan işin gerekçesini bir türlü açıklayamıyorsanız inandırıcılığınızı kaybedersiniz. Karanlıkta çocuğunu sokağa salan ana-babalar da her gün endişe içinde. “Acaba bu karanlıkta çocuğumun başına bir şey geldi mi?” diye bekliyor. Bu uygulama asla bir tasarruf olmadığına tam tersine enerji harcama nedeni olduğuna göre bu NEDİR?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder