Bilim - Teknoloji Bu Nokia'yı hiç göremedik!
Paylaş
Bu Nokia'yı hiç göremedik!

Nokia'nın iPad'den çok önce tasarladığı, hatta 1.000 adet ürettiği cihaz, yıllar sonra ortaya çıktı

Artık Microsoft'un denetimi altında olan Nokia hakkında yeni ortaya çıkan bir yazıda, firmanın 2001 yılında 10 inç'lik bir dokunmatik tablet planları yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Digitoday web sitesinin ortaya çıkardığı bilgilere göre Nokia M510 tablet, Nokia'nın kendi evinde geliştirdiği işletim sistemi Symbian ile çalışacaktı. E-posta ve takvim istemcilerine sahip tablet, Opera web tarayıcısıyla gelecekti. 32MB RAM ve 32MB flash hafızaya sahip tablet, 800 x 480 çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip olsa da ekranının sol ve sağında düğmelerle geliyordu.

1.8 kg'lık oldukça ağır bir tablet olan M510'un pili sadece 4 saat dayanabiliyordu. Makaleye göre Finlandiyalı firma, tabletin geliştirilmesini iptal etmeden önce ondan 1.000 adet üretmişti. Tabletin iptal edilmesinin nedeni ise araştırmalarda pazarda böyle bir cihaza ihtiyacın olmadığının ortaya çıkmasıydı.

Üretilen 1.000 modelden çoğunun imha edildiği söyleniyor. M510 üzerinde çalışan takım üyelerinin her birine birer tablet verilmişti. Makaleye göre şu an sağlam kalan M510'lerin sayısı, sadece 130.

Haberin Devamı

Resimlerle: Nokia Lumia 1020'den kareler!

Kaynak: CHIP Online