Gündem Bu okul Savaş Ay'ın yasını tutuyor

Bu okul Savaş Ay'ın yasını tutuyor

Paylaş
Bu okul Savaş Ay'ın yasını tutuyor

Usta Gazeteci Savaş Ay'ın Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaptırdığı ve adını taşıyan lisenin öğrencileri, ölüm haberiyle yasa büründü

Gazeteci Savaş Ay’ın Doğubayazıt’ın Ahmedi Hani Mahallesinde 2005 yılında yaptırdığı 20 derslikli, 622 öğrenci ve 21 öğretmenli A Takımı Savaş Ay Anadolu Lisesi öğrencileri, usta gezetecinin ölüm haberine üzüldü. Sınıflardaki masalara Savaş Ay’ın fotoğrafı yerleştirildi, öğrenciler duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Savaş Ay için Doğubayazıt’ta Milli Eğitim’e ait Spor Salonunda bir anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Okulun internet sitesinde Savaş Ay’ın ölüm haberine yer verildi. Haberde "2005 yılında eğitime başlayan okulumuzun yapımında büyük emeği olan ünlü gazeteci Savaş Ay hakkın rahmetine kavuşmuştur. Büyük üstada teşekkürü borç bilir kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz" denildi.

A Takımı Savaş Ay Anadolu Lisesi’nde eğitim- öğretim gören öğrenciler "Savaş Ay’ı çok seviyoruz ve kalbimizde yaşatacağız" dedi.

A Takımı Savaş Ay Lisesi Müdürü Tekin Erdoğan da çok üzgün olduklarını belirterek, Savaş Ay’ın ailesine sabır dileklediklerini söyledi.

>>TABUTTAKİ ABİYE ŞARKI SÖYLEDİ

Yusuf İBA/DHA