Siyaset 'Bu operasyon yıllarca hikaye olarak anlatılacak'
Paylaş
'Bu operasyon yıllarca hikaye olarak anlatılacak'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Şah Fırat operasyonunu değerlendiren Arınç, "Bu operasyon yıllarca bir hikaye olarak anlatılacaktır. Türkiye uluslararası hukukun izin verdiği her hakkını kullanacak güçtedir. Muhalefet modası geçmiş milliyetçi söylemlerle hükümeti eleştiriyor" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde yaşananlarla ilgili olarak, muhalefetin görüşmeleri engellemeyi çalıştığını ifade ederek şöyle konuştu:

"TBMM'de, ne garip bir koalisyon ki üç parti, birbiriyle hiç uyuşamayacağını, birbiriyle siyasi kararlar alamayacağını düşündüğümüz üç siyasi parti Meclis'te hiç akla gelmedik, İç Tüzük ile yakından uzaktan ilgisi olmayan birtakım hakaretler, eylemler, bağırmalar, yüzlerini kapatmalar, masaları yumruklamalar, birbirlerini ittirmeler. Bütün bunlarla İç Güvenlik Paketi'nin ve bağlı konuların görüşülmesini engellemeye çalışıyorlar."

"BİR ANAMUHALEFET PARTİSİ, SOKAK EYLEMLERİNE NASIL ARKA ÇIKABİLİR"


"Herkes protestosunu, eleştirisini yapsın ama insanlar ölmesin" diyen Arınç, paketle toplumu tehlikelerden korumak istediklerini belirtti. Arınç MHP'nin pakete karşı çıkmasına anlam veremediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Nasıl olur da MHP, Sayın Bahçeli, partisinin adeta HDP gibi bu kanunu çıkarmamak uğruna yaptıklarına nasıl katlanabilir, nasıl destekleyebilir ve Parlamento'nun kilitlenmesine nasıl müsaade edebilir? Sayın Bahçeli ülkücüleri bile sokağa çıkmaktan men ediyor ki insanlar birbirlerine karşı bir eylem yapıp can ve mal kaybı olmasın diye. Bizim tanıdığımız ve yıllardan beri kendisine saygı duyduğumuz bir insan, Türkiye'nin huzur ve asayişi konusunda hepimizden daha itinalı bulduğumuz bir insan, HDP veya CHP ile nasıl işbirliği yapabilir, bunu anlamak mümkün değil. Bir anamuhalefet partisi, sokak eylemlerine nasıl arka çıkabilir."

"BU OPERASYON YILLARCA BİR HİKAYE OLARAK ANLATILACAKTIR"

Şah Fırat operasyonuyla ilgili olarak, Arınç, "Operasyonla ilgili Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın açıklamaları oldu. Operasyonun her yönüyle başarılı geçtiğini dile getirdik. Muhalefetin açıklamalarını teessüf ile karşıladığımızı belirtmeliyim. Bu operasyon yıllarca bir hikaye olarak anlatılacaktır. Bazı ülkelerin bizi eleştirmiş olması bizi korkutmaz. Türkiye uluslararası hukukun izin verdiği her hakkını kullanacak güçtedir. Muhalefet modası geçmiş milliyetçi söylemlerle hükümeti eleştiriyor" diye konuştu.
DHA

Haberin Devamı