Dünya 'Bu örgüt tecavüz düşkünü!'

'Bu örgüt tecavüz düşkünü!'

Paylaş
'Bu örgüt tecavüz düşkünü!'

IŞİD'den kaçarak ayrılan militan neden ayrıldığını açıkladı. Yezidi kızlara tecavüz etmeye çağırılan militan, mahkum idam etmesi ve kafa kesme olaylarına katılması istenince örgütten ayrıldı

IŞİD için Suriye ve Irak'ta savaşan eski cihatçı örgütten kaçtı. 33 yaşında isminin Hamza olduğunu belirten eski militan, örgütün kana susamış seks düşkünü vahşilere dönüştüğünü görünce ayrıldığını açıkladı.

Hamza örgüt içindeki korkunç olayları açığa çıkardı. Örgütün üst düzey militanları genç yabancı kız öğrencileri IŞİD'e katılmaya ikna edildiğini belirten Hamza, militanların genç kızlarla 1 haftalık evlilikle birlikte olduktan sonra sonra boşanıp kızları başka bir savaşçıya verdiklerini anlattı.

Independent gazetesinden Patrick Cockburn'e konuşan Hamza, kendisi için bardağı taşıran son damlanın örgütün vahşice infazlar için bitmeyen bir iştahı olması ve militanların genç Yezidi kadınları alıp satıp gaddarca tecavüz etmeleri olduğunu söyledi.

Hamza, IŞİD'in kendisine ayda 400 bin Irak dinarı (yaklaşık 890 TL) ödediğini, bununla birlikte ücretsiz yemek, yakıt ve internete erişimle mükafatlandırıldığını anlattı.

Kendi yaşadığı şehir örgüt tarafından basıldıktan sonra IŞİD'e katıldığını açıklayan Hamza, Rakka'da eğitim gördükten sonra eski arkadaşlarının kafasını kesmeyi reddedip IŞİD cellatı olmak istemediğini düşündüğünü söyledi.

Geçen yıl 13 Aralık'ta kaçırılan Yezidi kızlara tecavüz edilmeye davet edildiğini anlatan Hamza, komutanın kendilerine kızların helal olduğunu söylediğini ve onlar pagan olduğu için evlenmeden cinsel ilişkiye girmeye izin olduğunu belirttiğini anlattı.

Bu sahneleri gördükten sonra IŞİD'den kaçmaya karar veren Hamza, kendisine IŞİD'e katkılarından dolayı ailesini arama izni verilen telefonu kaçışını organize ederken kullanarak örgütten kaçtı.

Hamza, örgütün ilk başta Allah içn savaştığını düşündüğü, ancak daha sonra örgütün İslam'ın prensiplerinden çok uzakta olduğunu gördüğünü açıkladı.

gazetevatan.com

Haberin Devamı